Bugün, 17 Nisan 2024 Çarşamba

-"CHP DÖNDÜ" DİYEN MHP, ÖZGÜR ÖZEL´E "CHP´NİN YALAN VE İFTİRADA ÖZGÜR, HAKARET VE İSTİSMARDA ÖZEL İSMİ" TANIMI YAPTI

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, CHP´li Özgür Özel´e, "CHP´nin yalan ve iftirada Özgür, hakaret ve istismarda Özel ismi" tanımını yaptı.

Siyaset 16.03.2018 11:59:35 332 0
-

CHP´li sözcülerin başkanlık referandumundan önce "koalisyon devri kapanıyor çok kötü" diye yakındıklarını, ittifak yasasıyla birlikte de bu yakınmalarını "koalisyon devri açılıyor çok kötü" diyerek "döndüklerini" bildiren Öztürk, 7 Haziran seçimlerinden sonra CHP sözcülerinin ülkede "koalisyon yapmak için can attıklarını" hatırlattı.

Öztürk yazılı açıklamasında ittifak görüşmelerinde CHP-HDP ittifakının milletle bağını kestiğini, bütün ümidini kriz, kaos, iftira ve kavgaya bağlamış durumda olduğunu gördüklerini bildirdi. Öztürk, "Bu acıklı durumlarını kanun teklifinin görüşülmesi sırasında meclise taşıyacak kadar ileri gitmiş ve açık ve aleni şekilde haysiyet cellatlığına kadar işi götürmüşlerdir. CHP ve yanındakiler bedeli ne olursa olsun bu ülkede haysiyetsizliğe izin verilmeyeceğini unutmamalıdırlar" dedi.

Türkiye´nin 16 Nisan referandumu ile birlikte yeni bir sisteme kavuştuğunu, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin, yönetimde istikrarı her durumda teminat altına aldığını kaydeden Öztürk, "Temsilde adaletin de kabul edilen bu teklifle birlikte hiç olmadığı kadar yüksek oranda sağlanabilmesinin yolu açılmıştır. Şimdiye kadar yapılan seçimlerde ortaya çıkan aksaklıklar, itirazlar, yanlışlar ve yetersizlikler de dikkate alınarak, son derece açık, net, anlaşılır ve kolay uygulanabilir bir düzenleme getirmiştir. Kanun, sadece önümüzdeki seçimler için değil, bundan sonraki bütün seçimlerde katılımı arttıracak, güvenliği sağlayacak, temsilde adaletin önünü açacaktır. Bu kadar açık ve kesin olmasına rağmen, CHP´nin her zamanki anlaşılmaz, anlatılmaz, karmaşık, savurgan tavrını, bu teklifin gündeme gelmesiyle birlikte bir defa daha ibretle izledik. Neresine niçin itiraz ettiklerini kendileri de bilmiyorlar. Söylediklerinin, itirazlarının tamamı havada kalıyor. Seçim güvenliğinin teminat altına alınması, vatandaşın her oyunun meclise yansımasına imkan sağlanması, en küçük partiye dahi mecliste bulunma yolunun açıklaması CHP´yi son derece rahatsız etmiş ve saldırganlaştırmıştır. Bu düzenlemeyi sulandırmak, kafa karıştırmak, muhalefet etmek ve gündemde kalabilmek için aklın, mantığın ve vicdanın kabul etmeyeceği yol ve yöntemlere başvurdular. Meclisteki görüşmelerin son dakikalarında işi büyük bir terbiyesizliğe kadar götürdüler. Türk milleti bütün bu vahameti dikkatle izliyor ve not ediyor" dedi.

CHP´nin yeni hükümet sistemine bağlı olarak siyaseten tükendiğinin farkında bulunduğunu, bırakın iktidar olmayı, meclise girip giremeyeceğini dahi kestiremediğini belirten Öztürk, "Bu acıklı durumunu örtmek için akıl ve ahlak sınırlarını sonuna kadar zorluyor, kendi söylediklerini inkar edip ikiyüzlülüğün zirvelerinde dolaşarak MHP´ye saldırıyor. 16 Nisan referandumu öncesinde artık koalisyon dönemlerinin kapanacağını ve çok sesliliğin kaybolacağını, bunun da ülkeyi felakete götüreceğini iddia ediyorlardı. Şimdi bunları unuttular ve koalisyonların geri geldiğini büyük bir telaşla ileri sürüyorlar. Müflis tüccar misali eski defterleri karıştırıyor, cımbızla çekilmiş cümlelerden medet umuyorlar. MHP için her hangi bir değerlendirmede bulunmadan önce dönüp aynaya bakmalarını ve kendi bozuk ve kirli sicillerini hatırlamalarını kendilerine önemle tavsiye ederim. Zira, söz konusu menfaat olunca CHP´nin hangi taklaları attığı hafızalarda çok tazedir" dedi. Öztürk´ün açıklaması şöyle:

"-7 Haziran seçimleri sonrasında HDP ile oluşturdukları kirli bloka MHP´yi de dahil etme çabalarından sonuç alamayınca, bütün söylediklerini bir anda unutup, ´AKP ile önyargısız bir şekilde görüşeceğiz; 17-25 Aralık konusunda rövanşist olmayacağız´ diyenleri bu millet unutmamıştır. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu´nun bu sözleri üzerine, zamanın başbakanı Ahmet Davutoğlu´nun ´Kılıçdaroğlu´nun bugün yapmış olduğu açıklamaları son derece olumlu buluyorum. O makamın onurunu korumak hepimizin görevi´ diyerek karşılık verdiği yine hafızalarda kayıtlıdır.

-CHP´nin yalan ve iftirada Özgür, hakaret ve istismarda Özel ismi de, Genel Başkanından bir adım daha ileri gidiyor ve ´Hem mutfaktaki yangını hem de Türkiye´nin dört bir yanına sıçramış olan yangını anaların göz yaşlarını ve akan kanı durdurmak için kurulacak gerçek bir onarım hükümeti için yarın bütün güler yüzümüz, iyi niyetimiz ve bütün önyargılarımızdan arınmış bir şekilde Sayın Davutoğlu´na bir koalisyon kurmak adına gidiyoruz. Yarın olsun hayır olsun´ diyordu. CHP keşke bu sözlerinin arkasında durup, bu siyasetini devam ettirebilseydi. Ancak, kısa zaman sonra bütün bu sözlerin rol gereği ve iktidar uğruna sarf edildiği acı biçimde ortaya çıktı. Şimdi de bu sicillerini görmeden MHP´ye sataşıyorlar. Kendilerinde bulamadıkları erdemi MHP´de aramaları doğru ve haklı bir yaklaşımdır, ancak önce abdest almaları gerekmektedir.

Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi´nin ittifak yapacaklarını önceden ilan etmiş olmaları bir dürüstlük ve samimiyet göstergesidir. Aynı şeyi diğer partiler ve elbette CHP´de yapabilir. İstediği parti veya partilerle ittifak oluşturabilir ve bunu kamuoyuna açıklayabilir. Nitekim, 16 Nisan referandumunda bunu yaptılar. HDP´siyle İpiyle birlikte oluşturdukları ?Hayır? ittifakını devam ettireceklerini ilk açıklayan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmuştur."

Oktay Öztürk, MHP Lideri Devlet Bahçeli´nin 14 Kasım 2017 grup toplantısındaki "CHP, 16 Nisan´da sandıktan çıkan yüzde 49´luk hayır blokunu derinleştirmek ve kendine mal etmek için İP´ten HDP´ye, Türkiye Komünist Partisi´nden diğer marjinal partilere kadar herkesten medet umuyor, hepsine el uzatıyor. Şayet önümüzdeki siyasal süreçte bloklaşma sertleşir, cepheleşme keskinleşirse, CHP yanına HDP ve diğer yedeklerini alıp 16 Nisan´ın rövanşını almak için çalışmalarına hız verirse Milliyetçi Hareket Partisi buna duyarsız ve tepkisiz kalmayacaktır. Bu bloklaşmaya cevaben, 15 Temmuz´dan beri süregelen tutarlı ve kararlı duruşumuz korunacak, siyasi pozisyonumuz tartışmasız muhafaza edilecektir. Türkiye´nin demokratikleşme, normalleşme ve istikrar içinde bir yönetim yapısına kavuşabilmesi için 15 Temmuz´dan bu yana üstlendiğimiz sorumluluk aynen devam ettirilecektir" şeklindeki sözlerini de hatırlattı. Oktay Öztürk, Bahçeli´nin aynı konuşmada, "Hiç dolandırmaya, kıvırmaya, milletin aklıyla alay etmeye gerek yok. Yeni sistem hileyi, hurdayı, arkadan dolanmayı, ortadan kaldırıyor. Milletin önüne açık, net, şeffaf olarak çıkmanın yolunu açıyor. Baraj yalanlarıyla bu gerçeği sulandırmak beyhude bir iştir. Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisinin ittifakı ülke menfaatlerinin, milli ve yerli olmanın, geleceğimizi kurtarmanın, etrafımızda oluşan ateş çemberini yarmanın bir gereği olarak ortaya çıkmıştır ve milletten büyük bir teveccüh görmüştür. CHP hiç boşuna uğraşmasın. İP´in den HDP´sine hepsinin birbirine sarılacaklarını kısa zaman sonra göreceğiz. Zaten birinin bıraktığı yerden diğeri devam ediyor, birinin yarım kalan yalanını öbürü tamamlıyor" dediğini de vurguladı.

Öztürk açıklamalarının sonunda MHP´nin Pazar günü yapılacak 12. Büyük Kurultayı ile birlikte bu ülkenin bölünmez bütünlüğünün teminatı olduğunu bir defa daha göstereceğini  ve Türk milletinin gönlündeki özel yerini perçinleyeceğini bildirdi. "Milli Duruş, Şühedaya Vefa, Millete Beka Kurultayımız ülkücü ve milliyetçilerin şanına ve onuruna yakışır bir vakar, olgunluk ve bütünlük içinde tamamlanacak, oluşturduğumuz milli ittifak bu kurultayla birlikte yeni bir ivme kazanacaktır" satırlarını paylaşan Öztürk, "İhanete karşı iman, İhtilafa karşı irade, İlkelliğe karşı itibar, İftiraya karşı ihtiram sağlam tercihimiz, şaşmaz teklifimizdir. Türk milletine ve bütün ülkücü ve milliyetçi camiaya şimdiden hayırlı olsun" dedi.

 

Kaynak:EKO_HAB haber ajansı


25°

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16