Tarih: 11.01.2017 12:18

FETÖ soruşturmasında 60 iş adamı tutuklandı

Facebook Twitter Linked-in

Tutuklananlar arasında Boydak Holding eski Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak´ın oğlu Mahmut Sami Boydak ile kardeşi Bekir Boydak da var. Fethullahçı Terör Örgütü´ne finansman sağladığı ve himmet topladığı iddiasıyla gözaltına alınan iş adamlarından 60´ı tutuklanırken 50´si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sulh Ceza Hakimliği´nden alınan karar doğrultusunda, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 35 ilde gerçekleştirdiği operasyonlarda 164 iş adamını gözaltına almıştı. 110 iş adamının yurt dışında olduğu belirlenirken, 106´sının da firari olarak arandığı belirtilmişti. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 164 iş adamı dün Çağlayan´daki İstanbul Adalet Sarayı´na götürüldü. Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca sorgulanan iş adamlarından, 110´u tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk edildi. 54 iş adamı ise serbest bırakıldı.

Örgüt üyeliği suçundan tutuklandılar

İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan, aralarında Boydak Holding Yönetim Kurulu eski Başkanı Mustafa Boydak´ın oğlu Mahmut Sami Boydak ile kardeşi Bekir Boydak´ın da bulunduğu 60 iş adamı, "Terör örgütü üyeliği" suçundan tutuklandı. 50 iş adamı ise adli kontrol kararı şartıyla serbest bırakıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —