Tarih: 28.10.2017 10:26

* İstihdam ve Girişimcilik Ofisi paydaşları ile buluştu

Facebook Twitter Linked-in

Mamak Belediyesi İstihdam ve Girişimcilik Ofisi faaliyetlerin değerlendirilmesi ve sonuç çıktılarının çeşitli paydaşlar ile paylaşılması amacıyla Holiday-inn Otel´de yaygınlaştırma çalıştayı düzenlendi.

Çalıştay sonuçları kuruluşlara gönderildi

Çalıştayda proje süresince yapılanlar, sonuçları, sektörel problemler, İşçi-İşveren sorunları, İŞKUR faaliyet alanları ve fırsatları, KOSGEB girişimcilik destekleri gündem maddeleri oldu. Kurumlar arası ilişkiler, uyum problemleri, dezavantajlı kişilerin problemleri ve ihtiyaçları Yaygınlaştırma çalıştayı´n ana başlığı olurken, raporlar Ankara genelinde istihdam sektöründe faaliyet gösteren kamu-özel kurum ve kuruluşlara gönderildi.

Çalıştaya,İŞKUR, KOSGEB, OSTİM, Yenimahalle Belediyesi, Mamak Belediyesi, Ankara Kalkınma Ajansı, Abidinpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Battal Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nden temsilcilerinin yanı sıra, Özel İstihdam ofisleri, Özel Mesleki Eğitim Kurumları, Girişimciler, İstihdam olamayan dezavantajlı vatandaşların katıldı.

Ayrımcılıkları ortadan kaldırmayı hedefliyoruz

Mamak Belediyesi olarak yürüttükleri 4 AB projesinin maliyetinin 2 Milyon TL´yi bulduğuna dikkat çeken Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, ?Avrupa Birliği projeleri yeni başlayan bir süreç değil, Mamak Belediyesi olarak 9 yılda 16 proje gerçekleştirerek bu alanda gerçekten önemli bir başarıya imza atmış bulunmaktayız. Bu kapsamda farkındalık yaratarak, işgücü piyasasından dışlanma ile sonuçlanan ayrımcılıkları ortadan kaldırmayı hedefliyoruz? dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —