KAHRAMANKAZAN´DA KARDEŞLİK SOFRALARI

 KAHRAMANKAZAN´DA KARDEŞLİK SOFRALARI

Kahramankazan Belediyesi´nin Ramazan aylarında geleneksel olarak kurduğu iftar sofraları, bu sene de misafirlerini ağırlamayı sürdürüyor. İlçe halkının yoğun katılım gösterdiği iftar sofraları dayanışma ve kardeşliği artırıyor.

Kahramankazan Belediyesi´nce Ramazan aylarında geleneksel olarak kurulan iftar sofraları bu yıl da ilçe halkını ağırlamayı sürdürüyor. Ulu Cami bahçesinde kurulan sofralara vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Belediye personeli tarafından dağıtılan yemeklerini alan vatandaşlar kurulan kardeşlik sofralarında hep birlikte iftar saatini bekliyor. Kardeşlik sofraları birbirleriyle sohbet etme fırsatı bulan vatandaşlar arasındaki kaynaşma ve dayanışmanın da artmasını sağlıyor. Kahramankazan Belediyesi´nce kurulan iftar sofralarında her gün 1500 kişi faydalanıyor. Vatandaşlar belediyenin her Ramazan´da yaptığı bu uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getiriyor.

 Evlere yemek servisi

Belediye ekipleri ayrıca, iftar sofralarına gelemeyecek durumda olan ihtiyaç sahibi, yaşlı ya da hasta vatandaşlara ise iftar öncesinde her gün sıcak yemek servisi yapıyor. Böylece iftar sofralarına gelemeyen ihtiyaç sahibi vatandaşlar da unutulmamış oluyor.    

Elleriyle yemek dağıtıyor

Kahramankazan belediye Başkanı Lokman Ertürk de Ulu Cami bahçesinde kurulan iftar sofralarında vatandaşlarla buluşuyor. Vatandaşlarla iftar öncesi sohbet ederek hal hatır soran Ertürk, iftar zamanında ise belediye görevlileri ile birlikte vatandaşa elleriyle yemek servisi yapıyor. Ramazan´ın sevgi, hoşgörü ve kardeşlik ayı olduğunu ifade eden Ertürk, "Kurduğumuz bu gönül, kardeşlik sofralarımızda vatandaşlarımızı ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Bu sofralarımız Ramazan ayının da manevi iklimiyle daha da bereketleniyor. Aramızdaki dayanışmayı, kaynaşmayı artırıyor" dedi.