Baştuğ; Milletimiz için vatan kavramının çok büyük bir anlamı ve değeri vardır

Baştuğ; Milletimiz için vatan kavramının çok büyük bir anlamı ve değeri vardır

Tanrı Dağlarında boy göstersen Türklük hassasiyetin yoksa ve Türk demekten imtina ediyorsan bu yaptıkların nafiledir.

Milliyetçi Hareket Partisi Ankara İl Başkanı Sayın Turgay BAŞTUĞ´un basın açıklaması;

         Ahlat, Türk tarihinde önemli bir yeri olan Osmanlı´nın da mensubu olduğu Kayı boyunun bir oymağının Anadolu´da yerleştiği ilk şehirdir. Yine Ahlat, Türkler´in Anadolu´ya ilk giriş yıllarından itibaren oturdukları, konakladıkları bir şehir olma yönüyle ayrı bir öneme sahiptir. Şimdi Türk demekten imtina eden bir zat kalkmış kadim bir Türk şehri olan Ahlat´ı ziyaret edecekmiş.

        Geçtiğimiz hafta, Ankara´da bu zat iki ziyaret gerçekleştirdi. Her ikisi de kabir olmasına rağmen bu zat Hacı Bayram´da başını kapamış, Anıtkabir´de açmıştır. Bu riyakar zihniyete Ahlatlı geçit vermez.

        Bilindiği üzere milletimiz için vatan kavramının çok büyük bir anlamı ve değeri vardır. Vatan bizler için Ahlat´ta bir mezar taşı, Edirne´de Selimiye minâresidir. Vatan Sivas´ta bir Selçuklu kümbeti, Bursa´da bir Osmanlı çeşmesi, Malazgirt´te mübarek topraktır. Vatan, coğrafyanın ruhuyla milletin ruhunun bütünleşmesidir. Türkiye her taşı, toprağı, yöresi, havası ve suyuyla vatandır.

        Ahlat da vatanımızın güzide bir ilçesidir. Ahlat´a gidip ev kiralayan zat, Ahlatlı kardeşlerimize bu hareketiyle yaptığı ağır hakaretin farkında mıdır? Ahlat´ta hangi kardeşimizin kapısını çalsa evine buyur eder, misafir edip baş tacı ederler. Yılda birkaç defa uğrayıp daha sonra unutacağı bir yerden ev kiralamak riyasını,Ahlatlı kardeşlerimiz yemeyecektir. Ancak o kadar samimi ve sıcaktırlar ki bu riyalarını da yüzlerine vurmayacaklardır.

        Değil Ahlat´a,Ötüken´e gidip çadır kursan, Tanrı Dağlarında boy göstersen Türklük hassasiyetin yoksa ve Türk demekten imtina ediyorsan bu yaptıkların nafiledir.

        Sözün özü; ?Adam hacı mı olur ulaşmakla Mekke´ye, eşek derviş mi olur taş çekmekle tekkeye??