Çukurova Üniversitesi NATO´ya, Radyolojik Terörizm Saldırısına Karşı Dozimetre Geliştirdi
Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, NATO destekli Uluslararası Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (CBRN) Ajanlarına karşı savunma projesi ve yeni buluşlar hakkında yapılan tanıtım toplantısına katıldı.
Çocuk İşçiliği ile Mücadelede Önemli Mesafe Katedildi
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, geçmiş dönemlere göre çocuk işçiliği ile daha etkin mücadele edildiğini belirterek, “1994 yılında yüzde 15,2 olan ekonomik faaliyette çalıştırılan çocuk oranını, hayata geçirdiğimiz uygulamalar sayesinde yüzde 4,4´e kadar indirdik” dedi.
Bakan Selçuk: “SED ile Aile Yanında Desteklenen Kız Çocuğumuzun Sayısı 70 Bine Yaklaştı”
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, koruyucu ailede bakılan kız çocuğu sayısının 4.277´e çıktığını belirterek, Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmeti ile ailesi yanında desteklenen kız çocuğu sayısının ise 70 bine yaklaştığını söyledi.
Bakan Selçuk: “1082 kapasiteli 10 yeni huzurevini daha hizmete açmayı planlıyoruz”
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaşlı vatandaşlar için kuruluş hizmetlerinin sayısını arttırmaya devam ettiklerini belirterek, “Geçen yıl 5 ilimizde toplam 330 kapasiteli 5 huzurevi açtık. Bu yıl ise 1.082 kapasiteli 10 yeni huzurevini daha hizmete açmayı planlıyoruz” dedi.