´ABD, Cemaat, iktidar komplosu´

´ABD, Cemaat, iktidar komplosu´

Ergenekon davasında 26 ay hapis yattıktan sonra serbest kalan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, bu davalarla TSK´ya komplo kurulduğunu savundu. Başbuğ´a göre, komplonun arkasında 3 unsur vardı: Bush yönetimi, Gülen Cemaati ve siyasi iktidar.

CNN TÜRK´e konuşan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, kendisinin de yargılandığı Ergenekon, Balyoz gibi çoğunlukla askerlerin yargılandığı davaların ?komplo? olduğunu savundu. Başbuğ´a göre, Türk Silahlı Kuvvetleri´nin hedef alındığı bu komplonun arkasında 3 unsur vardı. Eski Genelkurmay Başkanı; Bush dönemi ABD yönetimini, Fethullah Gülen Cemaatini ve siyasi iktidarı işaret etti.

"TSK´ya karşı bir komplo oynandı. Ben bu komplonun arkasında 3 unsur görüyorum. Birincisi, Bush dönemi ABD yönetimi. İkinci fail; Cemaat. İnsanların canını yakan, canını alan, gazetelerinde manşetler yapan bu kimselerden bazıları şimdi başka davadan cezaevlerinde. Ben bunlara gazeteci diyemiyorum. Benim gözümde bunlar gazeteci değil. Bunlar zamanında TSK´ya yapılan komplodaki baş oyuncular. Ve üçüncüsü siyasi iktidar. Dönemim başbakanı, şimdiki Sayın Cumhurbaşkanı zamanında ne dedi, ?Biz aldatıldık´ dedi. Bir konuşmasında da, ?Ne istediler de vermedik?´ Yani bu kesin. Siyasi iktidar da destek verdi. Yani 3 ayağı bu olayın var."

Anayasa Mahkemesi´nin 6 Mart Perşembe günü eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ için verdiği "Kişi hak ve hürriyetleri ihlâl edilmiştir" kararının ardından, nöbetçi İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi de Başbuğ´un cezaevinden tahliye edilmesine karar vermişti. İlker Başbuğ, 26 aylık tutukluluğun ardından Silivri Cezaevi´nden serbest kalmıştı.

Kaynak: CNN TÜRK