Adana Büyükşehir Belediyesi, öğrencilere bayrak ve vatan sevgisini aşılamak amacıyla toplam 160 bin lira para ödüllü ?Bayrak Şiiri Güzel Okuma Yarışması? düzenledi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, başvuruları 1 Aralık´ta sona erecek anlamlı yarışmaya tüm ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini katılmaya davet etti.

76 YIL ÖNCE 5 OCAK TÖRENLERİ İÇİN YAZILDI

Mutasavvıf Şair Arif Nihat Asya´nın Bayrak şiirini 1940 yılında Adana´nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü olan 5 Ocak törenlerinde okunması için yazdığını anımsatan Başkan Hüseyin Sözlü, Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile birlikte üç seviyede organize ettikleri Bayrak Şiiri Güzel Okuma Yarışması´nın birincilerine 15´er bin lira ödül vereceklerini, dağıtılacak toplam ödül miktarının 160 bin lira olacağını açıkladı.

/resimler/2016-11/25/1612018393665.jpg

VATANIN BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜNÜN SİMGESİ
Vatanın bölünmez bütünlüğünün simgesi şanlı Türk Bayrağı için şiir yazan merhum Arif Nihat Asya´yı rahmet ve minnetle anan Başkan Sözlü, ?Belediyemizin Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ile Milli Eğitim İl Müdülüğü´nün birlikte düzenlediği Bayrak Şiiri Güzel Okuma Yarışması´nda Adana´nın kültür ve sanat kimliğine katkıda bulunma, bu alanda kentin tanınırlığını arttırma, öğrencilerin edebi ve sanatsal etkinliklere dahil edilerek, katılımcılığı arttırma, ilk ve orta öğretim çağındaki nesle vatan ve bayrak sevgisini aşılamayı amaçladık. Şimdiden tüm katılımcı öğrencilerimize başarılar, yarışmada görev alacak öğretmenlerimize kolaylıklar diliyorum?dedi.

BAŞVURULAR OKUL MÜDÜRLÜKLERİNE
Başvuruları okul müdürlüklerince 1 Aralık´a kadar kabul edilen Bayrak Şiiri Güzel Okuma Yarışması´nda ilkokul, ortaokul ve liselerde birinci gelen öğrencilere 10´ar bin lira, okullarına 5´er bin lira ödül verilecek. İkinciliği kazanan öğrencilere ise 5´er bin lira, kayıtlı oldukları okullara 3´er bin lira para ödülü dağıtılacak. Üçüncülüğü elde eden öğrencilere de 3´er bin lira, devam ettikleri okullara 2´şer bin lira para ödülü verilecek. Ayrıca ilk 10´da yer alan 7 öğrenciye bin 500´er lira, okullarına da aynı miktarda para ödülü sunulacak. Her ilçede oluşturulacak seçici kurullar ilçe seçmelerini yapacaklar. İlçe birincileri finalde yarışacaklar.

 BAYRAK ŞİİRİ

Ey mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü,
Kız kardeşimin gelinliği, şehidimin son örtüsü,
Işık ışık, dalga dalga bayrağım!
Senin destanını okudum, senin destanını yazacağım.

Sana benim gözümle bakmayanın
Mezarını kazacağım.
Seni selâmlamadan uçan kuşun
Yuvasını bozacağım.

Dalgalandığın yerde ne korku, ne keder?
Gölgende bana da, bana da yer ver.
Sabah olmasın, günler doğmasın ne çıkar:
Yurda ay yıldızının ışığı yeter.

Savaş bizi karlı dağlara götürdüğü gün
Kızıllığında ısındık;
Dağlardan çöllere düştüğümüz gün
Gölgene sığındık.

Ey şimdi süzgün, rüzgârlarda dalgalı;
Barışın güvercini, savaşın kartalı
Yüksek yerlerde açan çiçeğim.
Senin altında doğdum.
Senin dibinde öleceğim.

Tarihim, şerefim, şiirim, her şeyim:
Yer yüzünde yer beğen!
Nereye dikilmek istersen,
Söyle, seni oraya dikeyim!