ADANA VALİLİĞİ ÖNÜNDE PATLAMA:2 ÖLÜ 21 YARALI

ADANA VALİLİĞİ ÖNÜNDE PATLAMA:2 ÖLÜ 21 YARALI

Adana Valiliği protokol girişi yakınındaki otoparkta sabah saat 08.05 sıralarında, kentin hemen her yanından duyulan büyük bir patlama meydana geldi. Patlamada ilk belirlemelere göre 2 kişi hayatını kaybetti, 21 kişi de yaralandı.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, patlama sonrasında yaptığı ilk açıklamada, patlamanın 33 plakalı bir araçta meydana geldiğini söyledi.

Aracın bu zamana kadar herhangi arama kaydının olmadığını anlatan Demirtaş, "Saat 08.05 civarında otoparkta Valilik makam girişine yakın yerde araç patlatılıyor. Bir kadın tarafından olayın gerçekleştirildiği tahmin ediliyor. Patlamada 2 kişi öldü, 16 kişi yaralandı. Yaralılar hastanelere kaldırıldı" diye konuştu.

/resimler/2016-11/24/0916321156943.jpg

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise, konuyla ilgili ?Valilik girişinin hemen bitişiğinde yer alan yerleşke. Sabah saatlerinde yoğun araç girişinde oraya sokulan bir araç. Bomba yüklü aracın patlatılmasıyla tahribat büyük. 2 şehidimiz, 21 yaralımız var. İnşallah ölü sayısı artmaz. Patlamanın şiddetiyle binanın içinde büyük hasarlar var. Adanamız büyük bir tehlike atlattı. Hem Adana´ya hem Türkiye´ye geçmiş olsun. Ölü sayısı artabilir? dedi.

Valiliğin çevresinde geniş  güvenlik tedbirleri alınırken, araştırma ve incelemenin devam ettiği belirtildi.

Kaynak:Ajanslar