Tarih: 02.07.2016 10:09

AKP´ye göre 44 can kaybı ´ufak bir şey´miş!

Facebook Twitter Linked-in

TBMM´de İçişleri Bakanı Efkan Ala´ya istifa çağrısı yapan milletvekillerinin tepkileri üzerine söz alan AKP Grup Başkan Vekili İlknur İnceöz, skandal bir açıklama yaparak "Hayret bir şey ya! En ufak bir şeyde ´Hükümet istifa etmedi´ Türkiye´ye önerdiğiniz çözümler bunlar mı?" dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala´nın Meclis Genel Kurulu´nda terör olaylarına ilişkin bilgi vermesinin ardından salondan ayrılması muhalefetin tepkisine neden oldu.

CHP´li Gök, ?Türkiye önemli bir terör saldırıyla sarsılmışken bir hükümete, bir İçişleri Bakanı arıyoruz ama yok. Bakan Meclis´e arka sıralardan geliyor, bir bakıyoruz kaçmış? diye konuştu. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, dışarı çıkan İçişleri Bakanı Efkan Ala´yı davranışısından dolayı kınadı.

MHP adına kürsüye çıkan Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir´in konuşması sırasında Bakan Ala´nın Genel Kurul salonundan çıktığı görüldü. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Ala´nın bu tavrını eleştirerek, ?Efkan Ala´yı bu tutumundan dolayı kınıyorum? dedi. 

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ise Efkan Ala´ya yönelik ?Neden korkuyor, niye kaçıyor? İstifa etmesi gereken kişi istifa etmeyip kaçıyor? ifadelerini kullandı.

Muhalefetin Efkan Ala´ya gösterdiği bu tepkilerden sonra AKP Grup Başkan Vekili İlknur İnceöz söz alarak, "Hayret bir şey ya! En ufak bir şeyde "Hükümet istifa etmedi, şu istifa etmedi, bu istifa etmedi" Türkiye´ye önerdiğiniz çözümler bunlar mı?" dedi.

İlknur İnceöz´ün konuşmalarına ilk tepki CHP´den geldi. CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker,"Ufak bir şey mi? 43 tane insan öldü! 30 tane insan öldü! Ne kadar ufak görüyorsunuz can kayıplarını!" dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —