ANKARA’YA GELENLER BU MÜZEYİ ZİYARET ETMELİ

ANKARA’YA GELENLER BU MÜZEYİ ZİYARET ETMELİ

Etimesgut Belediye Başkanı Demirel, Türk Tarih Müzesi ve Parkı’nın ziyaretçi sayısının 1 milyonu aştığını belirterek, “Bayram’da Ankara’da olan, Ankara’ya gelen herkes bu müzeyi görmeli. Ziyaret etmeyen çok şey kaçırıyor” dedi.

Müzenin Ankara’nın turizmine büyük katkı sağladığını ifade eden Demirel, “Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir’in ardından Ankara’ya gelenlerin önemli bir ziyaret alanı müzemiz oldu. Elbette ki Ankara’ya gelenler önce Anıtkabir’i ATA’mızı ziyaret etmelidir. Anıtkabir’in ardından Ankara’yı gezecek olanlar tavsiyem gezi rotasına mutlaka Etimesgut’ta hizmete açtığımız Türk Tarih Müzesi ve Parkımı da eklemelidir” şeklinde konuştu.

MÜZEDE TARİH VAR
Etimesgut Belediyesi’nin 29 Ağustos 2021’de açılışını yaptığı Türk Tarih Müzesi ve Parkı’nda, Ergenekon’dan Cumhuriyet’e, Cumhuriyet’ten günümüze Türk tarihindeki dönüm noktaları; heykel, rölyef, anıt, pano ve vesikalarla anlatılıyor.
MÜZE NEREDE?
Etimesgut’un Bağlıca Mahallesi Kızılelma Caddesi No: 1 adresinde yer alıyor. Pazartesi hariç haftanın altı günü 10.00-22.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.

MÜZEDE NELER VAR?
Türk dünyasında başka örneği olmayan, tarihin heykel, resim ve kompozisyonlarla anlatıldığı müze, altı bin metrekare kapalı, 54 bin metrekare açık olmak üzere toplam 60 bin metrekare alana sahip. Müzenin 20 bin metrekarelik bölümü yeşil alan olarak değerlendirildi. Müzede yer alanlar ise şöyle:210 heykel
7 kompozisyon
8 Türk yazıtı replikası
4 dev panoramik resim
3 Frig kabartması
45 bin 000 kitaplık kütüphane
650 kişilik çok amaçlı salon
Bin 500 kişilik amfi tiyatro
120 metrekarelik Türk otağı

KOMPOZİSYONLAR
Ergenekon Destanı
Kürşat ve 40 Çerisi
Göktürk Okçuları
Kurtuluş Savaşı Koşan Atlıları
İstanbul’un Fethi
Kurtuluş Savaşı
Çanakkale Savaşı

PANORAMİK RESİMLER
Ergenekon Destanı
1071 Malazgirt Zaferi
1453 İstanbul’un Fethi
Kurtuluş Savaşı

ANIT REPLİKALARI
Göktürk dönemine ait Kül Tigin ve Tonyukuk,
Uygur dönemine ait Moyun Çor, Terkin ve Dolodoy anıtları