Tarih: 16.12.2015 14:51

Aziz Sancar´a büyük sürpriz

Facebook Twitter Linked-in

Aziz Sancar´ı Ankara´dan gelişinde Atatürk Havalimanı VİP Salonu´nda aile üyeleri karşıladı. Sancar, emekli Tuğgeneral olan en büyük ağabeyi Kenan Sancar´ın elini öperken diğer aile üyeleriyle de kucaklaştı. 
 
Sancar´ın başka ziyaretçileri de vardı. Mezun olduğu İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi´ni temsilen bir öğretim üyesi ile bir grup öğrenci Sancar´ın mezun olduğu yıla ait fotoğrafıyla ders bilgilerinin olduğu bir dosyayı bilim adamına hediye ettiler. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ümmühan İşoğlu Alkaç, Sancar´ı başarısından dolayı kutlarken sıralarında oturduğu okulun öğrencilerinin ve öğretim üyelerinin gururunu paylaştı. 
 
Sancar da kendisine yapılan sürpriz fotoğrafı soran gazetecilere "Gençliğimi  gördüm.  İstanbul´da geçirdiğim güzel günler, arkadaşlarımı hatırlattı. Biraz nostalji var. Fakat öğrenciler hocalar takdir ettikleri için ayrıca sevindim. İnşallah mayıs ayında Türkiye´ye tekrar geldiğimde onları orada  İstanbul Tıp Fakültesi´nde ziyaret ederim "  dedi. 
 
Sancar, daha sonra aile üyeleriyle de gazetecilere poz verdi.  
 
Prof. Dr Aziz Sancar, hücrelerin hasar gören DNA´ları nasıl onardığını ve genetik bilgisini koruduğunu haritalandıran araştırmalarıyla 2015 Nobel Kimya Ödülü´ne layık görülmüştü.
 
star



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —