Tarih: 06.08.2023 16:59

Başkan Yaşar’dan İzmirli sanatçıya tam destek

Facebook Twitter Linked-in

Geçtiğimiz yıl oğlu Yaşar Cem Üstündağ’ı kaybeden ve hayata sanatla tutunan Dilek Üstündağ, usta şair Nazım Hikmet Ran hayranı olan oğluna ithafen oluşturduğu çalışmalarını Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde görücüye çıkardı. Sanatçıya tam destek veren Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşarda sergiyi gezerek eserleri yakından inceledi. 

95 eseriyle sevgiyi çağırdı

2000 yılından bu yana Diyarbakır, Balıkesir ve İzmir’de açtığı kişisel sergilerinin yanı sıra yurt içi ve yurt dışında birçok proje ve karma sergide de yer alan Sanatçı Dilek Üstündağ, son sergisini kaybettiği oğlu için gün yüzüne çıkardı. 78’i seramik 17’si yağlı boya resim çalışmasından oluşan sergi, 5 gün boyunca Hikmet Çetinkaya Sergi Salonu’nda sanatseverlerin beğenisine sunuldu. 

Başkan Yaşar’a sergiyi gezdiren Üstündağ,oğlunun Nazım Hikmete olan sevgisini anlatırken Ankara’da Nazım’ın adını taşıyan kongre ve sanat merkezinde sergiyi açmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Üstündağ “Sonsuzluğa uğurladığım, en büyük sevgi kaynağım aramızdan ayrılınca hayata sanatla tutundum. Sevgi her zaman her koşulda tüm farklı parçaları bir araya getirebilir. Sevince kusurlar silinir. Ruhlar, sabırlı, hoşgörülü olur. Sevgide empati vardır. Bu sergimde sevgiyi çağırıyorum” diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —