Belediye Başkanlarından Etnografya Müzesine Ziyaret

Belediye Başkanlarından Etnografya Müzesine Ziyaret

Belediye Başkanları, Kültür ve Turizm Bakanlığı “Başkent Kültür Yolu Festivali” kapsamında Ankara Etnografya Müzesi’ni ziyaret etti.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Pursaklar Belediye Başkanı  Ertuğrul Çetin, Kalecik Belediye Başkanı Duhan Kalkan, Güdül Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın,  AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan yenilenen Etnografya Müzesi’ni ziyaret ederek , sergilenen tarihi eserlerle ilgili bilgi aldı.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Türk Sanatının Selçuklu Devrinden günümüze kadar devam eden örneklerinin sergilendiği Etnografya Müzesi’nin yeni yüzüne eminim Ankaralılar da hayran kalacak. Ben Kültür ve Turizm Bakanlığımıza müzemizi yeniledikleri için çok teşekkür ediyorum. Tüm halkımızı Başkent Kültür Yolu Festivallerine davet ediyoruz” dedi.

Ankara’nın ve Anadolu’nun eşsiz mirası  Etnoğrafya Müzesi  yenilenen yüzü ile Ankaralılarla buluşuyor. Başkent Kültür Yolu festivali kapsamında Etnografya Müzesi’nde çeşitli etkinlikler, müzik dinletileri, seramik yapımı, sikke yapımı gibi atölyeler düzenleniyor.