Büyükşehir ve İlçe Zabıta müdürleri Yenimahalle´de

Büyükşehir ve İlçe Zabıta müdürleri Yenimahalle´de

Ankara Zabıta Koordinasyon Kurulu Başkanı Oğuzhan Yücel, Ankara Büyükşehir ve beraberinde Çankaya, Sincan, Etimesgut, Kazan, Mamak, Pursaklar, Akyurt gibi birçok ilçe belediyesinin zabıta müdürleri, zabıta teşkilatının 192´nci kuruluş yılı ve Zabıta Hafta

Beraberindeki heyetle birlikte Ankara´da Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin hepsini Zabıta Haftası içerisinde ziyaret ederek, teşkilatın kuruluşunun 192´nci yılını kutlayarak günümüzde zabıta teşkilatının içerisinde bulunduğu sıkıntıların çözümünde fikir alışverişi yapıldığını belirten Yücel, deneyimli bir yerel yönetici olarak Başkan Yaşar´ın görüşlerinin önemli olduğunu ifade etti.

?Zabıta Teşkilatı kurumların bel kemiğidir?

Teşkilatın Zabıta Haftası ve 192´nci kuruluş yılını kutlayarak, kendilerine bulundukları kurumlarda başarılar dileyen Başkan Yaşar, ?Göreve geldiğim günden beri yaptığımız tüm projelerde zabıta birimi en etkin müdürlüğümüzdür. Belediyelerde zabıta birimi, kurumun bel kemiğidir. Vatandaşla birebir diyalog içerisinde olan, halkın sıkıntılarının çözümünde etkin rol oynayan zabıta müdürlüğü, belediyelerin halka hizmet konusunda başarılı olmasında çok önemli bir yere sahiptir? dedi.

Zabıtaların yetkileri yeniden düzenlenmeli

Yaşar, ?Günümüzde birçok kurumda ve yapıda eksiklikler olduğu gibi zabıta teşkilatında da yetki ve donanım olarak eksiklikler vardır. Teşkilat olarak zabıta günümüzde güvenlik güçlerinin birçok noktada yapması gereken hizmetleri de halka sunmaktadır. Fakat görev ve yetkilendirme olarak yasal eksiklikleri bulunmaktadır. Zabıta personelinin güvenlik olarak da sıkıntıları bulunmaktadır. Gerek siyasi partilerin ve meclisin, destek olarak da bizlerin konu ile ilgili çalışmaları yaparak, yasalarda eksikliklerin giderilmesini sağlamamız gerekmektedir. Avrupa Birliği ülkelerinde bu teşkilatın işleyişi incelenerek, bizdeki eksiklikler giderilebilir. Görev, yetki ve özlük hakları çağımıza uygun hale getirilip, kanunlar da korunur konumda bulundurulmalıdır. Çünkü sizlerin haklarını korumak, halkın haklarını korumak ve hayatlarını kolaylaştırmakla eş değerdir? dedi.

Ankara Zabıta Koordinasyon Kurulundan Başkan Yaşar´a plaket

Zabıta Teşkilatına verdiği destek ve çalışmalarındandolayı kendisine teşekkür eden Ankara Zabıta Koordinasyon Kurulu Başkanı Oğuzhan Yücel, Başkan Yaşar´a çiçek ve hediye plaket takdim etti. Yücel, ?Başkan Fethi Yaşar´ın bir yerel yönetici olarak yaşadığımız sıkıntıların farkında olması bizleri mutlu etti. Kendilerine yapacağı hizmetler ve çalışmalarda başarıları diliyorum? şeklinde konuştu.