CHP BTP GENEL BAŞKANI PROF.HAYDAR BAŞ´I ADAY MI GÖSTERECEK?

CHP BTP GENEL BAŞKANI PROF.HAYDAR BAŞ´I ADAY MI GÖSTERECEK?

Saadet Partisi´ne seçim kancası atan sol, sosyalist ve İYİP ittifakı, CHP´nin son tüzük kurultayında aldığı tartışmalı "kontenjan" kararının ittifaka nasıl bir katkı yapabileceğini tartışıyor.

KULİSE DÜŞEN SÜRPRİZ

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş´ın Atatürk hakkında çıkardığı kitap dolayısıyla düzenlenen etkinliklere iki Atatürkçü ismin de aktif katılması muhalif çevrelerde Haydar Baş ittifakı konusunda soru işaretlerini ortaya çıkardı. İstanbul il kongresiyle birlikte İstanbul´u marjinal sola teslim eden CHP´nin muhafazakar bir parti olan ve Atatürk´ü de savunan Bağımsız Türkiye Partisi ile ittifak yapıp yapmayacağı tartışılıyor.

Atatürkçü kesimin önde gelen isimlerinden Erol Mütercimler ve Ümit Zileli, Haydar Baş´ın kaleme aldığı ve geçtiğimiz aylarda yayımlanan "Hoşgeldin Atatürk" kitabının televizyon tanıtımlarında yer aldılar. Haydar Baş ayrıca sonbahar başından bu yana tüm Anadolu´yu kapsayan "Atatürk Vatandır" programına başlamıştı.

BDP´nin Atatürkçü yaklaşımlarının, sol gruplarla partiler, SP ve İYİP´in  AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a karşı oluşturmaya çalıştığı ittifakın bir parçası olup olmayacağı, Kılıçdaroğlu´nun Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş´ı gizli kapaklı tüzük kurultayından aldığı "genel başkan kontenjanı" yetkisiyle milletvekili adayı gösterip göstermeyeceği, muhafazakar kulislerin yeni tartışma konusu haline geldi.

 

Haber:EKO-hab