CUMHURİYET KUTLAMASINA ENGEL YOK

CUMHURİYET KUTLAMASINA ENGEL YOK

Engelsiz Yaşam Merkezi´nde tiyatro gösterisi, kahramanlık türküleri ve şiirlerle Cumhuriyet´in 96 yıl coşkusunu yaşandı.

Etimesgut Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencileri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nı coşkuyla kutladılar. Merkezin konferans salonunda düzenlenen kutlamalara Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel de katıldı.

Engelli ve öğretmenlerinin birlikte hazırladığı ve sahnelediği Aman Doktor adlı skeç izleyenleri kahkahalara boğdu. Merkezin öğrencilerinden Samet Atmaca´nın Atatürk´ün Gençliğe Hitabesi´ni ezbere okuması büyük alkış aldı. Engelsiz Yaşam Merkezi Korosu, kahramanlık türkülerinden oluşan repertuarıyla konser verdi.

Konserin ardından engelli öğrenciler, öğretmenleri ile birlikte, merkezin atölyelerinde yaptıkları Türk Bayrağı ve Atatürk posterini Başkan Demirel´e hediye ettiler.

Demirel de, öğrenci ve öğretmenlere teşekkür ederek, bayrağın merkezin en güzel yerinde sergilenmesi gerektiğini söyledi. Cumhuriyetin kazanımları ve fazileti ile böyle bir engelsiz yaşam merkezinde eğitim verildiğini, böyle güzel çalışmaların ortaya çıktığını ifade eden Demirel, "Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile kahraman ecdadımıza çok şey borçluyuz. Onların bizlere emanet ettiği bu vatana sahip çıkmalıyız. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin 96. Yıldönümünü kutluyorum" dedi.

/resimler/2019-10/30/1854221172507.jpg