Tarih: 02.11.2019 12:55

?Dişi Herkül? Avrupa 3´üncüsü

Facebook Twitter Linked-in

Kahramankazan´ın gururu ?Dişi Herkül? lakaplı mili haltercisi Tuğçe Boynueğri, Romanya´nın başkenti Bükreş´te düzenlenen U23 Avrupa Halter Şampiyonası´ndan tarihi bir başarıyla döndü. Türkiye Şampiyonu, Türkiye rekortmeni ve Dünya 3´üncüsü olan Dişi Herkül 87 kiloda podyuma çıktı. Dişi Herkül koparmada 99, silkmede 118 ve toplamda da 217 kiloluk kaldırışlarıyla Avrupa 3´üncüsü olarak bronz madalyanın sahibi oldu.

Gözünü Olimpiyatlara dikti

Türkiye Şampiyonu ve rekortmeni olan Dişi Herkül, geçen sene Özbekistan´da yapılan Dünya Şampiyonası´nda da Dünya 3´üncüsü olarak gelecek için olumlu sinyaller vermişti. Olimpiyat Aday Kadrosu´na çağırılmayı da başaran Boynueğri´nin yeni hedefi ise Avrupa ve Dünya şampiyonaları ile Olimpiyatlarda yeni başarılara imza atmak.

Ülkemizi ve Ankara´mızı gururlandırdı

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, şampiyon halterci Boynueğri´nin Avrupa 3´üncüsü olarak büyük bir başarıya daha imza attığını ifade ederek, ?Kahramankazan Belediyesi olarak spora hep destek tam destek diyoruz. Tuğçe kızımız bu başarısıyla Türkiye´mizi ve Ankara´mızı gururlandırdı. Bizlere böylesine haklı ve anlamlı gururu yaşattığı için kendisini tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. Tuğçe kızımızın hocaları olan antrenörlerimiz Orhan Boltürk ve Yunus Emre Boltürk´ü de tebrik ediyorum? diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —