Tarih: 18.09.2016 14:40

Diyarbakır Cezaevi´nden Kaçan 4 Pkk´lı Kandil´de Ortaya Çıktı

Facebook Twitter Linked-in

Bingöl´deki M Tipi Cezaevinden 25 Eylül 2013 tarihinde tünel kazarak kaçan ve düzenlenen operasyonla yakalanan 18 PKK´lı arasında bulunan 6 mahkum, daha sonra Diyarbakır Yüksek Güvenlikli D Tipi Cezaevine konulmuştu. 5 Mart 2016 tarihinde içerden yardım alan, havanın sisli oluşu ve güvenlik kameralarının sağlıklı çalışmamasından da yararlanan PKK´lı Diyar Kaydu, Ulaş Arslan, Beşir Arcagök, Osman Kılıç, Devrim Kavak ve Ramazan Aslan kaçtı.

Tüm aramalara karşın yakalanamayan 6 PKK´lıdan 4´ü Kandil´de ortaya çıktı. PKK´ya yakınlığı ile bilinen bir sosyal medya hesabında fotoğrafları yayımlanan Osman Kılıç, Ramazan Aslan, Devrim Kavak ve Diyar Kaydu´nun nasıl firar ettiklerini anlattı.

İNFAZ KORUMA MEMURU CEZAEVİNDE İNTİHAR ETMİŞTİ

Diyarbakır D Tipi Cezaevi´nden 6 PKK´lı mahkumun firarıyla ilgili soruşturmada 3 infaz koruma memuru teröristlerin firarına yardımcı oldukları gerekçesiyle tutuklandı, 3 infaz koruma memuru da açığa alındı.

Tutuklu infaz koruma memurlarından Mahmut U., kaldığı Elazığ Cezaevi´nde intihar etti. Diğer infaz koruma memurlarıyla ilgili dava sürüyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —