Dönüşüm etap etap tamamlanıyor

Dönüşüm etap etap tamamlanıyor

Mamak´ta uygulanan büyük dönüşüm projelerinden biri olan Gülseren-Anayurt Kentsel Yenileme Projesi tüm hızıyla devam ediyor.

Yılların getirdiği gecekondu sorunundan ilçeyi hızla kurtaran Mamak Belediyesi ve TOKİ işbirliğinde yapılan Gülseren-Anayurt Kentsel Yenileme Projesi´nde ihalesi tamamlanan 4. etapta çalışmalar başladı. 4. etap kapsamında 447 konut 1 adet lise, 1 adet ilköğretim okulu ve anaokulu ve 1 adet cami inşa edilecek. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, ?Kentsel dönüşüm ve yenileme projelerimizin temel amacı daha modern bir Mamak inşa etmek. Başkent´in en büyük ilçelerinden biri olan Mamak´ta yaşanan bu dönüşüm tüm hızıyla devam ediyor? dedi. 

 5. Etabın da ihale çalışmaları başladı

Toplam 437.000 metrekarelik bir alanı kaplayan Gülseren Anayurt Kentsel Yenileme Projesinin yüzde 21´i konut, yüzde 57´si yeşil alan ve yüzde 22´si yol ve sosyal donatı alanından oluşuyor. Proje içerisinde bulunan 1237 gecekondunun 1207´si hak sahipleriyle anlaşılarak yıkıldı. Yapımına başlanan 4. etabın ardından 5. etabın da ihale çalışmaları başladı. 5. etap kapsamında 1563 konut inşa edilecek.