EKOAVRASYA DERNEĞİ´NDEN BAŞKAN DEMİREL´E ZİYARET

EKOAVRASYA DERNEĞİ´NDEN BAŞKAN DEMİREL´E ZİYARET

Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) Başkanı Hikmet Eren ve yönetimi Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel´i ziyaret ederek, geleneksel Türk kıyafetlerinden çapan ve dobba giydirdiler, Semarkant tablosu hediye ettiler.

Dernek Başkanı Eren, EkoAvrasya Derneği olarak,  Türkiye ile Avrasya ülkeleri arasındaki iyi niyet ve dostluk ortamının gelişmesine katkıda bulunmak için büyük çaba sarf ettiklerini ifade ederek, bu yönüyle Başkan Demirel´in Türk dünyası ile ilişkilerin geliştirilmesi noktasında önemli çalışmalar yaptığını hatırlattı.

Başkan Demirel de Türk kültür sanatının yaşatılması adına önemli etkinlikler gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, "Bu yıl 16. sını düzenlediğimiz Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali bu etkinliklerimizin en önemlileri arasındadır. Festivalimizle Anadolu ve büyük Türk dünyasını bir araya getiriyoruz. Festivalimiz, birliği, beraberliği, kardeşliği pekiştirmekte, Türk kültürünün unutulmaya yüz tutmuş birçok yerel unsuru yeniden canlandırılmakta, milli kültürümüzün ve sanatımızın geliştirilerek evrensel boyuta taşınmasına katkı sağlamaktadır" dedi.