Tarih: 06.08.2017 14:53

ELVAN´A TARİHİ DOKUNUŞ

Facebook Twitter Linked-in

Etimesgut Belediyesi, ilçenin eski yerleşim yerlerinden Elvan Mahallesi´nin çehresini değiştiriyor. Mahalle gecekondulardan temizlenirken, Selçuklu döneminde yaşayan ahi erenlerden olan ve mezarı Elvan Mahallesi´nde bulunan Ahi Elvan´a yakışır kabir ve yanına camii inşa ediliyor. Orta Asya´nın İslam alimlerinden Yusuf Hemedani´nin camii ve kabrinin benzeri Etimesgut´ta yapılıyor.

Aynı bölgede, Etimesgut Belediyesi´nin Türk Beyleri Kent Meydanı, Selçuklu Revak mimarisiyle dikkat çekiyor. Meydanda 3´ü taç kapı, 2´si kemerli kapı olmak üzere 5 ana kapı bulunuyor. Meydanın tabelasında Selçuklu kültür ve sanatının temel figürlerinden sekiz köşeli yıldız yer alıyor. Yıldız içerisinde de ´Merhamet, şefkat, sabretmek, doğruluk, sır tutmak, sadakat, cömertlik, rabbine şükretmek´ öğütleri bulunuyor. Her yıl festival, fuar ve kültürel etkinliklerin düzenlendiği meydanda, 16 büyük Türk Devleti´nin kurucularının heykelleri ve bayrakları yer alıyor.

Bölgede, yapımı tamamlanmak üzere olan Etimesgut Belediyesi Ahi Elvan Aile Yaşam Merkezi´nin, bu yıl içinde hizmete açılması planlanıyor. Merkezde kapalı yüzme havuzu, etiSEM alanları, spor merkezi, sauna, kreş ve başka birçok sosyal ve kültürel donatı yer alıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —