Tarih: 15.02.2017 17:26

Etimesgut Belediyesi KOSGEB´le protokol imzaladı

Facebook Twitter Linked-in

Protokol kapsamında Etimesgut Belediyesi bünyesinde Uygulamalı Girişimcilik eğitimleri düzenlenecek. etiSEM merkez binasında, belediyenin uzman eğitmenlerince verilecek kurslar 4 gün sürecek. 60 saatlik eğitimleri tamamlayanlar, katılım belgesi almaya hak kazanacaklar.

BAŞVURU ŞARTI
Etimesgut sınırları içinde ikamet eden girişimci adaylarının ücretsiz olarak yararlanabileceği kurslar için başvurular Etimesgut Belediyesi Kültür Müdürlüğü´ne şahsen yapılacak. Başvuru için kimlik fotokopisi yeterli olacak.

Katılım Belgesi KOSGEB´in yeni girişimciler için geri ödemesiz 30 bin TL, geri ödemeli 70 bin TL´lik maddi destek şartları arasında yer aldığı için büyük önem taşıyor.

İSTİHDAMA KATKI
Protokolü imzalayan Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, "Protokol kapsamında belediyemiz bünyesinde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenleyeceğiz. Eğitimleri tamamlayanlar aldıkları sertifikalarla diğer şartları da yerine getirdiklerinde KOSGEB´in girişimcilik destek programlarından yararlanabilecekler. Ülkemizin istihdamına bu yönüyle katkı sağlayacağımız için çok mutluyum" dedi.

etiSEM´LE MESLEKİ EĞİTİM
Demirel, belediye olarak 5 yıldır uyguladıkları etiSEM projesiyle de Etimesgutlular´a meslek ve beceri kursları verdiklerini hatırlatarak, "Ülke olarak en büyük sorunumuz istihdamın yanı sıra mesleki eğitimdir. İnsanımıza meslek edindirmek, mesleğini geliştirmelerini sağlamak ve yeni beceriler edinmelerini sağlamak amacıyla hayata geçirdiğimiz Etimesgut Belediyesi Sürekli Eğitim ve Uygulama Merkezi (etiSEM) bu kapsamda yılda 5 bini aşkın insanımıza hizmet vermektedir" değerlendirmesini yaptı. KOSGEB Ankara Sincan Müdürü Hacı Murat Elyürek de istihdam hamlesine verdiği destek için Başkan Demirel´e teşekkür etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —