Tarih: 23.01.2017 17:31

Etimesgut Belediyesi THY ile protokol imzaladı

Facebook Twitter Linked-in

Protokolü imzalayan Başkan Demirel, belediyenin doğumdan ölüme her zaman halkın yanında olduğunu belirterek, "Bu hizmetle uzak mesafelere cenazelerimizi uçakla taşımayı planlıyoruz" dedi.

Protokole göre, Etimesgut´ta oturan cenaze sahipleri, cenazelerini defnedecekleri uzak illere hava yoluyla taşıyabilecekler. Türkiye´nin dört bir yanına cenaze taşıma hizmeti veren Etimesgut Belediyesi, yakın mesafe cenazeleri yine araçlarıyla gerçekleştirirken; Ankara´ya uzak illere cenazeler THY´ye ait uçaklarla nakledilecek. Uçakla taşınacak cenazeler için cenaze yakınlarından ücret talep edilmeyecek.

Cenaze sahipleri, ölüm raporuyla birlikte Etimesgut Belediyesi´ne bu hizmetten yararlanmak istediklerini belirterek başvuru yapabilecekler. Etimesgut Belediyesi de cenazenin defnedileceği ilin uzak yakınlığına karar verdikten sonra cenaze Esenboğa Hava Alanı´na götürülecek. THY yetkililerine teslim edilecek cenaze, isteğe bağlı olarak bir yakınının refakatiyle defnedileceği ile nakledilecek. THY ayrıca 2 cenaze yakınına indirim uygulayacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —