Tarih: 18.09.2019 12:55

Etimesgut Ülkü Ocakları aşure dağıttı Etimesgut Ülkü Ocakları aşure dağıttı

Facebook Twitter Linked-in

Etimesgut Ülkü Ocakları Başkanı Fırat Karadeniz; Etimesgut Ülkü Ocakları olarak Hikmet Özer caddesinde stant kurarak bu mübarek ay vesilesiyle Etimesgutlulara bin kişilik Aşure ikramında bulunduk dedi.

Karadeniz konuşmasına şöyle devam etti; ?Aşure gününde Hazreti Nuh´un tufandan kurtulduğunu, Hazreti Yakup´un oğlu Hazreti Yusuf´a kavuştuğunu, Hazreti Musa´nın beraberindekilerle Kızıldeniz´i geçtiğini, Hazreti Yunus´un balığın karnından çıktığını ve Hazreti İsa´nın gökyüzüne yükseldiğini söyledi. Aşure Peygamberimiz (s.a.v) tarafından Şehrullah (Allah´ın Ayı) olarak tanımlanmış, Cenabı Allah´ın ilahi bereket ve feyzinin, Rabbani ihsan ve kereminin bol bol müminlere ihsan edildiği mübarek bir aydır. Müslüman Türk Milleti olarak Kerbela´nın acısını ve hüznünü hala içimizde yaşıyoruz. Aşure tatlısı ya da yemeğinin ortaya çıkması hakkındaki rivayetlerden biri de Hz. Hüseyin´in Yezit orduları tarafından kuşatılması ve bütün yiyecek-içecek yollarının kapatılması üzerine elde kalan malzemelerle aşure dediğimiz yemeğin yapılmasıdır.

/resimler/2019-9/18/1258100496138.jpg

Allah´ü Teala bizleri birlikten beraberlikten iyilikten güzellikten ayırmasın. Vatanımızı Milletimizi tüm kötülüklerden korusun. Muharrem ayı tüm İslam Alemine hayırlı olsun, Allah Muharrem ayında oruç tutanların oruçlarını kabul etsin ve bizlere bir daha Kerbela gibi bir acıyı yaşatmasın? dedi.

/resimler/2019-9/18/1258368777962.jpg

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —