Etimesgut Zabıtasından Dilenci Operasyonu

Etimesgut Zabıtasından Dilenci Operasyonu

Etimesgut Belediyesi zabıta ekipleri, Etimesgut İlçesinin değişik semtlerinde dilenci operasyonu gerçekleştirdi.

Zabıta ekipleri, cami önlerinde, trafik lambalarında ve sokaklarda duygu sömürüsü yaparak vatandaşlardan para toplamaya çalışan dilencileri tek tek topladı. Aralarında çok sayıda Suriyelinin de bulunduğu 30´a yakın dilenciyi, toplayarak dilenci toplama merkezine götürdü.

Etimesgut Zabıta Müdürü Mustafa Altındal, toplanan dilencilere, yaptıklarının doğru olmadığını, insanların duygularının sömürülmemesi gerektiğini anlattıklarını belirtti. Yakalanan dilenciler arasında komşu ülkelerden gelenlerin de bulunduğunu kaydetti.

 ?DİLENDİRMEK DE SUÇ??

Dilenmenin Kabahatler Kanunu kapsamında suç olduğunu ve bununla ilgili işlemlerin yapıldığını toplanan bu dilencilerin Ankara Büyükşehir Belediyesinin toplama kamplarına teslim edildiğini belirten Altındal; ?Türk Ceza Kanunu´na göre ?dilendirmek´ de suçtur. Dilenen kişilerle beraber dilendiren kişiler için de adli işlemler uygulanıyor. Vatandaşlarımızdan tek isteğimiz, dilenen kişilere para vermesinler. Çünkü bir rant oluşuyor. Dilenci çalışmadan gelen paraya alıştığı için hoşuna gidiyor. Dilenciye para vermek yerine gerçekten ihtiyacı olan kişileri bulup onlara yardım etmek daha doğru bir davranış olur.

 /resimler/2017-3/2/2318133293812.jpg