Tarih: 08.05.2018 20:18

ETİMESGUTLU ENGELLİLER DENİZLE BULUŞTU

Facebook Twitter Linked-in

Antalya´nın Manavgat ilçesinde 5 yıldızlı bir otelde her şey dahil sistemle 6 gün konaklayan Etimesgutlu engelliler ve aileleri, rüya gibi bir tatil yaşadılar. İlk kez denize girerek, kumsalda güneşlenip tatil yapma imkanına kavuşan engelliler ve aileleri büyük mutluluk yaşadılar.

YORGUNLUK ATTILAR

Engelliler, akülü arabalarını kumsala ve havuz kenarına bırakarak refakatçileri eşliğinde suya girdiler, yüzdüler. Otelin animasyon gösterileri ile eğlenen engelliler ve aileleri, tatil boyunca birbirinden lezzetli yemekleri de tatmayı ihmal etmediler. Engelliler ve yakınları, yılların yorgunluğunu bu tatilde atarken, bol bol enerji depoladılar, moral ve motivasyonlarını artırdılar, aynı zamanda birbirleri ile tanışarak kaynaştılar.

ÖNEMLİ BİR HİZMETTİR

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, her yıl olduğu gibi "Engelliler Denizle Buluşuyor" programını yakından takip etti. Demirel, bu hizmeti çok önemsediklerini belirterek, "İlçemizde herkes için hizmet var. Engellilerimize yönelik bir çok özel projemiz, çalışmamız vardır ve onları 9 yıldır da denizle buluşturuyoruz. Hem engellilerimiz hem de bir ömür boyu onlara bakan yakınları, bu projemizle denize giriyorlar, dinleniyorlar, kendilerini yeniliyorlar. Herkesin böyle bir tatile ihtiyacı vardır. Biz de maddi imkanı olmayan, maddi imkanı olsa bile karşılaştıkları güçlükler dolayısı ile seyahat edemeyen engellilerimiz için bu hizmetimizi her yıl sunuyoruz. Şu ana kadar 2 bine yakın engellimizi ve yakınını bu hizmetimizden faydalandırmış bulunuyoruz" dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —