ETİMESGUTLU ÖĞRENCİLER SAĞLIKLI GIDA TÜKETİYOR

ETİMESGUTLU ÖĞRENCİLER SAĞLIKLI GIDA TÜKETİYOR

Etimesgut Belediyesi, yeni eğitim öğretim yılıyla birlikte okul kantin ve yemekhanelerine yönelik denetimlerini sürdürüyor.

Öğrencilerin tükettiği ürünlerin son kullanma tarihleri, saklama koşulları, çalışanların hijyen kurallarına uygunluğu ile çalışma ruhsatları inceleniyor. Yapılan denetimlerle öğrencilerin sağlıklı gıda tüketmeleri sağlanıyor.

 KRİTERE UYGUN GIDALAR

Zabıta ekipleri, denetimlerde kantin ve yemekhane işletmecilerini, sattıkları ürünlerin üretimi, satışı, depolaması gibi her aşamasında hijyen kurallarına uymaları konusunda uyarıyorlar.

Satış yapan personele yaptığı işin niteliğine göre bone, eldiven ve maske takmaları gerektiğini hatırlatan ekipler, kantin ve yemekhanelerin Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve ilgili kurumların belirlediği kriterleri taşıyıp taşımadıklarını kontrol ediyorlar. Kantinlerde öğrencilerin tüketimi için satışa sunulan ürünlerin resmi kurumların belirlediği gıda satış listesinde olup olmadığı kontrol ediliyor.

Zabıta ekipleri, eksikleri bulunan kantin ve yemekhanelere uyarılarda bulunarak, işyeri sahiplerine eksiklerini tamamlamaları için süre veriyor. Bir sonraki denetimde eksiklerin tamamlanmaması durumunda yasa ve yönetmelikler çerçevesinde ceza-i işlem uygulanıyor.

Etimesgut Belediyesi ´nin kantin ve yemekhane denetimleri yıl boyu devam edecek.