Tarih: 21.10.2021 18:23

ETİMESGUT´TA KAZAK VE ÖZBEKİSTAN ESİNTİSİ

Facebook Twitter Linked-in

Konsere Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Bilal Çakıcı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Konserde Özbekistan ve Kazakistan´dan şarkıların yanı sıra Türkçe şarkı ve türküler de seslendirildi, dans gösterileri sunuldu. Katılımcılar şarkılara hep bir ağızdan eşlik ettiler. Konser sonunda Demirel´e çapan giydirildi. 

ALİNUR AKTAŞ:  MÜZEYE BURSA´DAN ZİYARETÇİ GELECEK
Programda konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa´nın 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti olduğunu hatırlatarak, "Ankara ziyaretimde Enver Başkan belediyenin yaptığı Türk Tarih Müzesi ve Parkı´nı gezdirdi. Birçok ülkeye gittim müzeler gördüm ancak bu müze gerçekten çok güzel olmuş. Tarihimizi çok iyi anlatmış. Müzeye Bursa´dan kafilelerle çok ziyaretçi gelecektir. Ankara´ya gelenler Anıtkabir ve bu müzeyi görmeden ziyaret etmeden gitmemeli. Emeği geçenleri tebrik ediyorum" dedi.

/resimler/2021-10/21/1824518324917.jpg

KÜLTÜRÜMÜZE SAHİP ÇIKIYORUZ
Başkan Demirel de, belediye olarak Türk kültür ve sanatına sahip çıktılarını ifade ederek, " 2020 Kültür Başkenti Özbekistan´ın Hive şehrinde düzenlenen TÜRKSOY Kültür Bakanları Daimi Konseyi 38. Dönem Toplantısı´nda dinlediğimiz sanatçılarımızı Etimesgutlu hemşehrilerimizle buluşturduk. Çok güzel bir konser verdiler. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Başkan´a da müzemizi ziyaretleri ve etkinliğimize katılımları için teşekkür ediyorum. 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilen Bursa´yı da tebrik ediyor, başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

/resimler/2021-10/21/1825142192055.jpg




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —