ETİMESGUT´TA PARK SAYISI 330´A ULAŞTI

ETİMESGUT´TA PARK SAYISI 330´A ULAŞTI

Etimesgut Belediyesi ilçeye 14 yeni park daha kazandırdı.

Etimesgut Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan yeni parklara isim verildi. Geçen ayki meclis toplantısında 13 parka isim veren Etimesgut Belediye Meclisi, Kasım ayı meclis toplantısında da 14 parkı isimlendirdi. Son 2 ayda Etimesgut Belediyesi´nin tamamladığı park sayısı 27 oldu. Yeni yapılan parklarla birlikte, Etimesgut Belediyesi´nin park sayısı 330´a, yeşil alan miktarı da 2 milyon 920 bin metre kareye ulaştı.

ŞEHİT İSİMLERİ VERİLDİ

Etimesgut Belediyesi, yeni parkların 4´üne vatan ve bayrak uğruna canlarını feda eden kahraman şehitlerimizin isimlerini verdi. Şehit İsmail Kaya, Şehit Yadigar Yukarıkır, Şehit Yahya Acar ve Şehit Murat Akkoç´un isimleri ve hatıraları Etimesgut´ta parkta yaşatılacak.

´ALİ METİN´ VE ´ENVER ÖKTEM´
Etimesgut Belediye Başkanvekili, MHP Meclis üyesi merhum Ali Metin´in adı da Bağlıca Mahallesi´ndeki bir parka verildi. Etimesgut´lu eski milletvekili merhum Enver Öktem de adıyla Etimesgut´taki parkta yaşatılacak.

/resimler/2018-11/6/1738332517478.jpg

TUNAHAN SPOR TESİSLERİ
Etimesgut Belediye Meclisi,35 bin metrekare alan üzerine inşa ettiği ve içerisinde açık ve kapalı birçok spor donatılarının yer aldığı tesise, ´Tunahan Spor Tesisleri´ ismini verdi. Tesiste, kapalı basketbol, voleybol ve hentbol sahaları, suni çimle kaplı modern bir halı saha, tenis kortu, açık basketbol sahaları, koşu yolu ve fitness setleri yer alıyor.

Belediye Meclisi´nin verdiği diğer isimler şöyle: "Kuzupınar Parkı, Güzelköy Parkı, Çakmalıtaş Parkı, Mermeroğlu Parkı, Kartopu Parkı, Gümüşhan Parkı ve Azerbaycan Parkı". Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, yeni parkların Etimesgut´a hayırlı olmasını diledi.

 /resimler/2018-11/6/1738569236679.jpg