Tarih: 12.01.2018 16:07

ETİMESGUT´UN TARİHİ ARAŞTIRILIYOR

Facebook Twitter Linked-in

Etimesgut´un tarihinin akademisyenler ve alanında uzman araştırmacılarla her yönüyle araştırdıklarını, bilgi ve belgeleri toplandıklarını kaydeden Demirel, günümüz çağdaş Etimesgut´unu da içeren bu çalışmaları yayınlayarak gün yüzüne çıkaracaklarını söyledi.

Başkan Demirel, akademisyen ve araştırmacılarla bir araya gelerek, ´Örnek Nahiye´den Çağdaş Kente Etimesgut´ adını taşıyan çalışmaya ilişkin bilgi aldı. Çalışmaları inceleyen Demirel, ilçenin tarihi köklerinin çok derin olduğunu vurgulayarak, "Tarihçilerimiz bir araya gelerek ilçemizin bu köklü geçmişini araştırıyorlar. İlçemiz, o günkü adıyla Ahimesut örnek nahiye olarak Mustafa Kemal Atatürk tarafından 09.09.1928 tarihinde kurulmuştur. İlçemize adını veren Ahimesut´un kabri Bağlıca Mahallemiz´de yer almaktadır. Kabrini tespit ettik. Burasını anıt mezar olarak yeniden inşa ettik. Ayrıca, ilçemizde Ahi Elvan ve  Ahi Emir Yaman´ın kabirleri de vardır. Bu iki ahimiz için de cami ve anıt mezar çalışması gerçekleştiriyoruz" dedi.

Demirel, toplantının ardından akademisyenlerle birlikte yapımı devam eden ahilerin anıt mezarlarında incelemelerde bulundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —