ETİMESGUT´UN TARİHİ ARAŞTIRILIYOR

ETİMESGUT´UN TARİHİ ARAŞTIRILIYOR

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, tarihi Etiler dönemine kadar uzanan Etimesgut´un dününü ve bugününü kapsayan, geleceğin Etimesgut´una ışık tutacak kapsamlı bir çalışma başlattı.

Etimesgut´un tarihinin akademisyenler ve alanında uzman araştırmacılarla her yönüyle araştırdıklarını, bilgi ve belgeleri toplandıklarını kaydeden Demirel, günümüz çağdaş Etimesgut´unu da içeren bu çalışmaları yayınlayarak gün yüzüne çıkaracaklarını söyledi.

Başkan Demirel, akademisyen ve araştırmacılarla bir araya gelerek, ´Örnek Nahiye´den Çağdaş Kente Etimesgut´ adını taşıyan çalışmaya ilişkin bilgi aldı. Çalışmaları inceleyen Demirel, ilçenin tarihi köklerinin çok derin olduğunu vurgulayarak, "Tarihçilerimiz bir araya gelerek ilçemizin bu köklü geçmişini araştırıyorlar. İlçemiz, o günkü adıyla Ahimesut örnek nahiye olarak Mustafa Kemal Atatürk tarafından 09.09.1928 tarihinde kurulmuştur. İlçemize adını veren Ahimesut´un kabri Bağlıca Mahallemiz´de yer almaktadır. Kabrini tespit ettik. Burasını anıt mezar olarak yeniden inşa ettik. Ayrıca, ilçemizde Ahi Elvan ve  Ahi Emir Yaman´ın kabirleri de vardır. Bu iki ahimiz için de cami ve anıt mezar çalışması gerçekleştiriyoruz" dedi.

Demirel, toplantının ardından akademisyenlerle birlikte yapımı devam eden ahilerin anıt mezarlarında incelemelerde bulundu.