Tarih: 31.03.2016 12:06

Gaziantep´te 2 Işid´li Tutuklandı

Facebook Twitter Linked-in

Gaziantep´te geçen pazartesi günü polis ekipleri yabancı uyruklu 1 kişi ile İstanbul´dan kente gelen bir Türk vatandaşının IŞİD´e katılmak istedikleri bilgisine ulaşıldı. Gözaltına alınan ve Suriye´ye gitmek istedikleri saptanan 2 şüpheli sorgulamalarının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

Gaziantep Valiliği´nden de konuya ilişkin yapılan açıklamada, şüphelilerin Suriye´ye giderek IŞİD adına eylem ve faaliyetlerde bulunacaklarının tespit edildiği belirtilerek şöyle denildi:

"İl Emniyet Müdürlüğümüz ekiplerince DAEŞ terör örgütünün ülkemize yönelik faaliyetleri ve olası terör eylemlerinin önlenmesi amacıyla çalışmalar kapsamında; 27.03.2016 tarihinde yabancı uyruklu 1 şahıs ile İstanbul´dan ilimize gelen 1 Türk vatandaşı olmak üzere 2 kişinin DAEŞ terör örgütüne katılmak üzere Suriye´ye giderek örgüt adına eylem ve faaliyetlerde bulunacakları tespit edilerek yapılan çalışmalar sonucunda yakalanmışlardır. İstanbul´dan gelen şahsa ait dijital verilerden DAEŞ terör örgütüne ait görüntüler ve canlı bomba yeleği fotoğrafı elde edilmiş, yabancı uyruklu şahsın ise DAEŞ terör örgütüne katılmak üzere Suriye´ye gideceği tespit edilmiştir. Şahıslar sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanmıştır."(Ajanslar)

/resimler/2016-3/31/1209458036490.jpg




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —