Tarih: 04.05.2016 15:40

GÖRMEYİ ENGELLEYEN BEYİN TÜMÖRÜ BURUNDAN GİRİLEREK ALINDI

Facebook Twitter Linked-in

Figen Kavun´un kararan dünyası, yapılan başarılı beyin ameliyatının ardından yeniden aydınlandı.

Sivas´ta yaşayan 5 çocuk annesi Figen Kavun, ani görme kaybı ve baş ağrısı nedeniyle Memorial Kayseri Hastanesi´ne getirildi. Yapılan tetkikler sonucu, beynindeki göz sinirine baskı yapan hipofiz bezi tümörünün içe doğru kanaması nedeniyle gözlerinin görme yetisini kaybettiği anlaşılan Kavun, hastanenin Beyin Sinir ve Omurilik Cerrahisi Bölümü´nden Doç. Dr. Cüneyt Göçmez ve ekibi tarafından acil ameliyata aldı. Kapalı yöntemle sadece burundan girilerek gerçekleştirilen Endoskopik hipofiz bezi tümörü ameliyatı sonrası Figen Kavun tekrar görmeye başladı.

´ANİDEN DÜNYAM KARARDI´

Ameliyatla sağlığına kavuşan Figen Kavun, uzun süredir şiddetli baş ağrısı yaşadığını belirterek şunları anlattı:

´´Doktorlar migrenden kaynaklandığını söylüyordu. Ancak yapılan tetkiklerin ardından beynimde tümör olduğu ortaya çıktı. Acilen ameliyat olmam gerekiyordu. Aniden dünyam karardı ve görememeye başladım. Oğlumun yaptığı araştırma sonucunda doktor Cüneyt Göçmez´e ulaştık ve gece geç saatte Memorial Kayseri Hastanesi´ne geldik. Cüneyt Bey de vakit kaybetmeden ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Ameliyattan sonra hayatım yeniden aydınlandı. Beni bu kısa sürede sağlığıma kavuşturan Dr. Cüneyt Göçmez ve ekibine çok teşekkür ederim.´´

YÖNTEM HASTA AÇISINDAN KONFORLU

Ameliyatı gerçekleştiren Doç. Dr. Cüneyt Göçmez de, hastanın ameliyat öncesinde iki gözünde birden artarak devam eden görme kaybının olduğunu belirterek şöyle dedi:

"Ameliyat burundan girilerek yapıldı. Yaklaşık 2 saat süren kapalı ameliyat sayesinde tümör burun deliğinden alındı. Endoskop yardımıyla yapılan bu ameliyatlarda risk faktörü azalıyor. Yöntem hasta açısından da gayet konforlu şekilde gerçekleşiyor."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —