Tarih: 03.12.2019 19:02

Gözleri kapalı yemek yaptılar

Facebook Twitter Linked-in

Yenimahalle Belediyesi Sosyal Tesisleri ve Pazar Yeri içerisinde bulunan YENİMEK Kurs Merkezinde, ev yemekleri ve pasta yapımı branşında eğitim alan 20´nin üzerinde kursiyer, engelli vatandaşların yaşadığı sıkıntıları anlamak ve empati kurmak amacıyla gözlerini bantlarla kapatarak pasta ve kurabiye yapmaya çalıştı.

Birlikte mücadele et, engelleri kaldır

Meydan AVM Özgürleşen Eller Atölyesi´nde eğitim alan 6 özel kursiyerin de onlara katılmasının ardından hazırladıkları hamura birlikte şekil veren YENİMEK sakinleri ? Engelli bireylerin sosyal hayatta yaşadığı sıkıntıların farkına varabilmek adına bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Engelleri kaldırabilmenin tek yolu birlikte mücadele etmekten geçiyor? şeklinde konuştu.

20-30 kişilik gruplarda, haftanın 4 günü pasta yapımı kursu, haftanın 3 günü de geleneksel Türk mutfağı ve ev yemekleri eğitimi alan YENİMEK kursiyerleri, düzenlenen empati etkinliği sonrasında kendi hazırladıkları pasta, kurabiye ve yemek çeşitlerini Yenimahalle´nin engelsiz kursiyerlerine ikram etti.

/resimler/2019-12/3/1903334362065.jpg

?Amacımız özel bireylerin sosyal hayata katılımını sağlamak?

Yenimahalle´de engelli bireylerin yaşadığı sıkıntıların önüne geçmek ve sorunlara çözüm üretmek amacıyla birçok projenin hayata geçirildiğini belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ? İlçemizde engellerin ortadan kaldırılması için göreve geldiğimiz günden beri aralıksız çalışıyor, engelli bireylerin hayata katılımını amaçlıyoruz. Yenimahalle´de eşit hizmet var. Sadece 3 Aralık tarihinde değil, engelli vatandaşlarımız için yıl boyunca onlarca etkinlik düzenliyor, kişisel gelişimlerini düşünerek birçok projeye imza atıyoruz? dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —