Tarih: 03.06.2016 17:35

HAKAN FİDAN GÖREVDEN ALINDI

Facebook Twitter Linked-in

MİT Müsteşarı Hakan Fidan´ın görevinden alınarak MİT Müsteşarlığı görevinden alınarak Tokyo Büyükelçisi olarak atandığı iddia ediliyor.

Ankara´dan gelen bir diğer son dakika haberi de Dışişleri Müşteşarı Feridun Sinirlioğlu´yla ilgili oldu. Sinirlioğlu´nun da görevinden alınarak New York Büyükelçisi yapıldığı söyleniyor. 

Resmi bir açıklama henüz gelmedi.

HAKAN FİDAN KİMDİR? 

Bugünlerde adı Dışişleri Bakanlığı için geçen MİT Müsteşarı olan Hakan Fidan, özgeçmişiyle Türkiye´nin en merak edilen isimlerinden biri, hakkında Kürt bir aşirete mensup olduğundan tutun da memleketine varana kadar çok farklı iddialar ortaya atıldı. 

Peki Recep Tayyip Erdoğan´ın ´sır küpüm´ dediği Hakan Fidan kimdir, aslen nerelidir, Kürt aşirete mi mensup, işte bu soruların yanıtları. 

Hakan Fidan, Sönmez Köksal´dan sonra MİT Müsteşarlığı´na gelen ikinci ?sivil´ isim olarak biliniyor. Hakan Fidan´ın 2001´e kadar olan hayatıyla ilgili bilgiler sınır, doğum yeri Ankara olarak görünüyor. Evli ve 3 çocuğu olan Hakan Fidan´ın anne ve babasına dair bugüne kadar yayınlanmış biyografilerinde bilgi yer almıyor. 
 
HAKAN FİDAN ASLEN NERELİ? 

Hakan Fidan´ın kimliğinde doğum yeri Ankara görünüyor. Ancak Denizlili olduğuna dair de iddialar var. Bir Denizli gazetesi "Hakan Fidan hemşehrimiz" manşetini atıp Fidan´ın aslen Denizliliği olduğunu önü sürmüştü. Ancak Hakan Fidan´ın asıl memleketi hakkındaki bu iddia hiç doğrulanmadı. 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —