Tarih: 30.06.2017 16:53

Haşere ile mücadeleye tam gaz devam

Facebook Twitter Linked-in

Vatandaşların yaz günlerinde rahat etmeleri ve bulaşıcı hastalıkların önüne geçilmesi için ilçe genelindeki çay, dere ve su birikintisi gibi larva oluşumunun yaşandığı alanlar ilaçlanıyor.

Kahramankazan Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, havaların ısınmasıyla birlikte haşere ile mücadele çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Ekipler bu kapsamda, rutin olarak yapılan haşere ile mücadele çalışmalarına hız verdi. Bu doğrultuda ilçedeki Ova Çayı´nın kenarları, su birikintileri, gübrelik alanlar, dereler başta olmak üzere, sinek larvası oluşumuna müsait tüm alanlarda yoğun bir ilaçlama çalışması yürütülüyor.  İlaçlama çalışmalarında insan sağlığına zararı bulunmayan ilaçlar kullanılırken, ilaçlama, profesyonel araçlar yardımıyla yapılıyor. İlaçlama çalışmalarıyla yaz günlerinde vatandaşların rahat etmeleri ve sineklerin neden olabileceği bulaşıcı hastalıkların önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Vatandaşın rahatı için

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, her yıl havaların ısınmasıyla birlikte haşere ile mücadele çalışmalarına hız verdiklerini kaydederek, ?Bu çalışmalar neticesinde vatandaşlarımız yaz aylarında sineklerin neden olduğu sıkıntılara karşı rahat ediyor. Ayrıca yine bu çalışmalarla bulaşıcı hastalıkların da önüne geçmiş oluyoruz. Belediyemiz vatandaşlarımızın rahatı ve konforu için tüm alanlarda olduğu gibi, bu alanda da çalışmalarını aralıksız sürdürüyor? diye konuştu.  




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —