İhracat kaybı 2016´da kapanacak

İhracat kaybı 2016´da kapanacak

2016 yılında 200 milyon dolarlık ihracat hedeflendiklerini ifade eden AGSD Başkanı Canip Karakuş, 2015´deki ihracat kaybının bu yıl fazlasıyla telafi edileceğini söyledi.

Ankara Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD) Başkanı Canip Karakuş, 2016´da 200 milyon dolar ihracat rakamına ulaşmayı hedeflediklerini açıkladı. Siyasi belirsizlikler, ekonomik çalkantılar gibi nedenlerle Ankara´nın hazır giyimdeki ihracat rakamlarının 2015 yılında 62 milyon 800 bin dolar seviyesinde kaldığını söyleyen Karakuş, ?Ekonomik anlamda zor bir yıl olan 2015´te yaşadığımız kaybı, bu yıl 200 milyon dolarlık ihracatla kapatacağız? dedi.

Sanayici ilk kez umutlu

Ankaralı giyim sanayicilerinin, geçen yılın ocak-mart döneminde 12 milyon 400 bin dolarlık ihracat yaptığını hatırlatan Karakuş, bu yılın aynı döneminde ise 25 milyon dolarlık ihracatla üç ayda yüzde 102´lik bir artış kaydedildiğini söyledi. 2015´te zor bir dönem geçiren giyim sanayicilerinin uzun bir aradan sonra ilk kez bu kadar umutlu olduğunu ifade eden Karakuş, ?Gerek Türkiye´de, gerekse Ankara özelinde ihracatın lokomotifi olan hazır giyim sektöründe ibreler yeniden yukarıyı gösteriyor? dedi.

Alternatif ihraç pazarlarında artış sağlandı

Bu yılın ilk çeyreğindeki ihraç rakamlarının 2015´deki kötü gidişatın düzeleceği yönünde çok olumlu sinyaller verdiğini dile getiren Karakuş, ?Ankara´nın hazır giyimdeki ihracat verileri incelendiğinde geçen yıla kıyasla Ocak ayında yüzde 148, Şubat´ta yüzde 85, Mart´ta ise yüzde 87 oranında büyüme yaşadığımızı görüyoruz. Rusya krizinin ardından Avrupa ve Ortadoğu ülkelerine yaptığımız ihracatın artış eğilimi göstermesiyle de hazır giyim ihracında bu yıl sıçrama yapacağımızı öngörüyoruz? diye konuştu.