Tarih: 30.01.2017 15:03

Irak´tan ABD´ye misilleme hazırlığı... Parlamento onayladı!

Facebook Twitter Linked-in

Reuters´ın haberine göre, Irak parlamentosu, ABD´nin vize yasağına aynı şekilde karşılık verilmesini öngören kararı onayladı ve hükümete bu yönde adım atması için teklifte bulundu.

Irak´ta dün parlamento dış ilişkiler komitesi, Trump yönetiminin aldığı karara misilleme yapılması için hükümete çağrıda bulunmuştu. Haberi duyuran Time dergisi, ABD´lilerin Irak´a girişinin yasaklanmasını öngören bir yasa tasarısının parlamentoda oylamaya sunulabileceğini belirtmişti.

Times, böyle bir kararın, Irak´taki binlerce yardım görevlisi, müteahhit ve gazetecinin yanı sıra bu ülkedeki güvenlik güçlerine destek veren 5 binden fazla Amerikan askerini zor durumda bırakabileceğini hatırlatmıştı.

ABD´Lİ ELÇİYLE GÖRÜŞME

Reuters sabah saatlerinde geçtiği haberde, Irak Dışişleri Bakanı İbrahim el Caferi´nin, bugün ABD´nin Bağdat Büyükelçisi ile görüşerek, Irak´ın söz konusu karardan duyduğu rahatsızlığı ileteceğini duyurmuştu.

"ÜLKEYİ TERK ETSİNLER"

ABD Başkanı Trump´ın imzaladığı kararnameye Irak´ta en sert tepkilerden birini ise Sadr Hareketi lideri Mukteda el Sadr verdi

Sadr yaptığı yazılı açıklamada, "Irak´a ve diğer ülkelere serbestçe giriyorsunuz ama onların ülkenize girmesini yasaklıyorsunuz. Bu küstahlıktır. Önce kendi vatandaşlarınızı Irak´tan çekin" dedi.

Irak´taki İran destekli milis gücü Haşdi Şabi de dün, ABD vatandaşlarının sınır dışı edilmeleri için Bağdat yönetimine çağrıda bulunmuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —