IRAK´TAN TÜRKİYE´YE KARŞI AĞIR AÇIKLAMALAR

IRAK´TAN TÜRKİYE´YE KARŞI AĞIR AÇIKLAMALAR

Irak Başbakanı İbadi, Türkiye Musul´u kurtarma operasyonuna katıldığı takdirde IŞİD savaşı dışında muazzam bir savaşın çıkacağını savunarak adeta tehdit etti.

Irak Başbakanı Haydar El-İbadi, katıldığı bir televizyon programında, iki yıla aşkın süredir IŞİD terör örgütünün elinde olan Musul´un kurtarılması planına Türkiye´nin katılması durumuna karşı tehdit savururken, eski başbakan Maliki de Atatürk Havalimanı´ndaki saldırının ´doğal bir sonuç´ olduğunu ileri sürdü.

Irak Başbakanı İbadi, Türkiye Musul´u kurtarma operasyonuna katıldığı takdirde IŞİD savaşı dışında muazzam bir savaşın çıkacağını savunarak adeta tehdit etti. "Türkiye´nin Musul´daki emellerinin ciddi olduğunu iddia eden İbadi, "Türkiye´nin olası Musul müdahalesi ve bölgeye yayılmasının, ISİD´i aşacak büyük bir savaşa yol açacağı" uyarısında bulundu. "Türkiye ilk başta komşu ülkelerle sıfır sorun politikası benimsemişti" diyen İbadi, buna karşın Irak´ta meydana gelen çeşitli terör saldırılarının ´bazı komşu ülkeler´ kanalıyla gerçekleştiğini iddia etti.

Maliki´den Atatürk Havalimanı mesajı

Öte yandan, Irak´ın eski başbakanı ve Kanun Devleti Koalisyonu lideri Nuri El Maliki de Twitter hesabından çarpıcı bir twit attı. Maliki mesajında dün Atatürk Havalimanı´nda meydana gelen terör saldırısını kınadı. Ancak Türkiye´ye karşı imada da bulunan Maliki, saldırının "radikal ve terörist güçlere kapıyı açmanın doğal bir sonucu" olduğunu iddia etti.