Tarih: 15.03.2016 17:56

İŞTE O TERÖRİST

Facebook Twitter Linked-in

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kızılay´ı kana bulayan teröristin kimliğinin belirlendiğini bildirildi. Bakanlık açıklamasında, Ankara´nın kalbi Kızılay´da Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Güvenpark civarındaki otobüs duraklarında bomba yüklü aracı patlatarak 35 vatandaşımızın ölümüne yol açan teröristin, 1992 doğumlu Kars/Kağızman nüfusuna kayıtlı Seher Çağla Demir olduğu belirtildi.
 
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI´NIN AÇIKLAMASI ŞÖYLE:
 
"13 Mart 2016 günü Ankara Atatürk Bulvarı üzerinde hareket halindeki bomba yüklü bir araçla otobüs durağında bekleyen vatandaşlarımıza yönelik gerçekleştirilen hain terör saldırısının aydınlatılmasıyla ilgili olarak yapılan çalışmalar neticesinde;
 
Menfur saldırıyı yapan kişinin, 1992 doğumlu Kars/Kağızman nüfusuna kayıtlı Seher Çağla Demir olduğu,
Şahsın 2013 tarihinden itibaren bölücü terör örgütü PKK içinde yer aldığı, daha sonra Suriye´ye geçtiği ve YPG terör örgütü içerisinde terör eğitimi aldığı tespit edilmiştir. 
 
Konuyla ilgili soruşturma bütün yönleriyle devam etmektedir. Bölücü terör örgütü tarafından gerçekleştirilen bu menfur saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah´tan rahmet, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. 
 
Terörle mücadele konusunda yürütülen çalışmalar aynı kararlılıkla devam edecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —