´İstifa etsinler´

´İstifa etsinler´

Son açıklamalarıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Partililerin tepkisi çeken Arınç, Ankara saldırısı için açıklama yaptı.

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Ankara´daki patlamada istihbarat ve güvenlik zafiyeti iddialarının ciddiye alınmasını istedi.

Arınç, sosyal medya hesabından Ankara´daki terör saldırısı için taziye mesajı yayımladı. Arınç, ?Görevlerinin ifasında zaaf gösteren makamlar varsa şayet, mutlaka gereği yapılmalıdır.? dedi. 

Arınç´ın şunları paylaştı;

*Ankara´da meydana gelen terör saldırısını nefretle lanetliyorum.

*Bu menfur saldırıda hayatlarını kaybeden TSK mensuplarımıza ve masum vatandaşlarımıza Allah´tan rahmet, yakınlarına, silahlı kuvvetlerimize ve milletimize baş sağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

*Terör, zaaf kollar ve zaaf kullanır. Ülkemizde ve özellikle Başkent´in en merkezi yerlerinde bir süredir yaşanan terör eylemlerinde istihbarat ve güvenlik zaafı olduğu iddiaları ciddiye alınmalı ve başta Sayın Başbakan´ımızın ve hükümetimizin olanca gayretlerine, hassas idarelerine rağmen görevlerinin ifasında zaaf gösteren makamlar varsa şayet, mutlaka gereği yapılmalıdır.

*Terör, devletin güvenlik kapısını kırıp milletin canını almaya niyet etmişken, hiçbir isim, hiçbir makam, hiçbir gerekçe ve hiçbir aidiyet insanların canından, milletimizin huzuru ve devletimizin bekasından daha üstün değildir.? (Vahvet)