Tarih: 19.01.2017 10:21

İtalya´yı çığ felaketi vurdu

Facebook Twitter Linked-in

İtalya´nın orta kesiminde dün art arda gerçekleşen ve büyüklükleri 5´in üzerinde olan dört depremde bir kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Depremlerin ardından yaşanan çığ felaketinde çok sayıda kişi öldü.

Arama kurtarma ekipleri, depremlerin ardından Teramo kentine bağlı Castel Castagna kasabasında enkaz altındaki bir erkeğin cansız bedenine ulaştı. Yaşamını yitiren kişinin, 83 yaşında olduğu belirtildi.

İtfaiye ekiplerinin Castiglione Messer Raimondo beldesinde bir anne ve çocuğunu enkaz altından kurtardı belirtildi.

OTELE ÇIĞ DÜŞTÜ

Gün boyu depremlerle sarsılan ülkede, Pescara kentinin batısındaki Rigopiano mevkisinde bulunan Hotel Rigopiano Gran Sasso Resort´a hava koşulları ve sismik hareketlerinin tetiklemesiyle oluştuğu tahmin edilen çığ düştü.

Çığ düşmesi olayını, otel dışında olan iki kişinin cep telefonlarından acil numaralara SMS göndererek haber verdiği aktarıldı. Arama kurtarma ekiplerinin, bölgede mahsur kalanları kurtarmak için zamanla yarıştığı bildirildi.

İtalyayı çığ felaketi vurdu

Deprem bölgesindeki çetin kış koşulları ve kar yağışı, ekiplerin yardım ulaştırmasını güçleştiriyor. Olumsuz hava koşulları yüzünden bölgede binlerce kişi elektriksiz kaldı. Olayın son 20 yılın en büyük çığ faciası olduğu bildiriliyor.

İtalyayı çığ felaketi vurdu




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —