Tarih: 26.03.2021 19:01

Kanseri Yendi, İŞKUR ile Hayata Tutundu

Facebook Twitter Linked-in

Bakanlık, İŞKUR aracılığıyla engelli vatandaşların istihdamından kendi işlerini kurması için sağladığı hibe desteğine kadar bir çok farklı alanda hayallerini gerçekleştirmesini destekliyor.

Bu doğrultuda Gaziantep´te yaşayan 45 yaşındaki Mehmet Ali Şafak, 2010 yılında yakalandığı kanser hastalığını yenmesinin ardından, İŞKUR´dan aldığı Engelli Hibe Desteği ile hayata tekrardan tutundu. 

Şafak, küçük yaşlardan itibaren ayakkabıcılık sektöründe çalıştığını belirterek, ?Kanser teşhisi konulduktan sonra 5-6 yıl boyunca hastanede vakit geçirmek zorunda kaldım. İyileştikten sonra ise  İŞKUR´un Engelli Hibe Desteği olduğunu öğrendim ve başvurdum. Aldığım hibe desteği sonrasında kendi işimi kurdum. Yanımda da şu an 4 kişiyi istihdam ediyorum. Sipariş üzerine üretimi gerçekleştiriyoruz ve tüm Türkiye´ye satıyoruz? dedi. 

/resimler/2021-3/26/1902265085776.jpg

Hastalığı sırasında mücadeleden vazgeçmediğinin altını çizen Şafak, şunları söyledi: ?Kanser hastalığı mücadele gerektiren bir hastalık. İnsan ?kanser oldum´ diye mücadeleyi bırakmamalı. 2 yıl kemoterapi gördüm yine de mücadeleyi bırakmadım. Zaten bıraktığın an hastalığa yenilmiş olursun. İnsanın istediği zaman yapamayacağı iş yok. Yeter ki istesin. İşte o zaman başarılı olursun. Unutmamamız gereken bir şey varsa o da hayallerin engelsiz olduğudur.?




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —