KANTİNLERE ZABITA DENETİMİ

KANTİNLERE ZABITA DENETİMİ

2015-2016 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte Etimesgut Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri de okul kantinlerindeki denetimlerini artırdı.

Etimesgutlu öğrencilerin sağlıklı gıda tüketmesi için denetimler sıklaştırıldı

 

KANTİNLERE ZABITA DENETİMİ

 

2015-2016 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte Etimesgut Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri de okul kantinlerindeki denetimlerini artırdı. Öğrencilerin sağlıklı gıda tüketmelerini sağlamak amacıyla ilçedeki 126 okulun çevresinde ve kantinlerde satışı yapılan gıdalar düzenli olarak denetimden geçiriliyor.

 

Zabıta ekipleri, kantinlere çatkapı denetim yapıyor. Önce öğrencilerle okul bahçesinde görüşerek okul kantinlerinin genel durumu hakkında öğrencilerin kanaatlerini öğrenen ekipler, daha sonra kantinlere girerek detaylı incelemelerde bulunuyor.

 

YÖNETMELİKLERE UYGUNLUK

Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıklarının kantin yönetmeliklerini dikkate alan ekipler, öğrencilere satılan bütün ürünleri ayrıntılı olarak inceliyor. Kantinde çalışan görevlilerin eldiven ve bone takıp takmadıklarını da denetleyen ekipler, takmayanları uyarıyorlar. Ürünlerin son kullanma tarihi ile saklama koşullarının yanı sıra ?İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatları Yönetmeliğine´ uyup uymadıkları da kontrol ediliyor.

 

ÖĞRENCİLERE UYARILAR

Zabıta ekipleri öğrenceleri ayrıca kantinlerde alış-veriş yaparken nelere dikkat etmeleri konusunda da bilgilendiriyor. Ekipler, ?Aldığınız ürünlerin son tüketim tarihine dikkat ediniz, görünümü, tadı bozuk ürünleri iade ediniz. Kantin dışında sokakta, açıkta satışı yapılan ürünleri kesinlikle almayınız? diyerek öğrencileri uyarıyorlar.