Kar sürprizi: 1993´ten beri yağmıyordu!

Kar sürprizi: 1993´ten beri yağmıyordu!

Turizm kenti Antalya´da Kepez ve Döşemealtı ilçelerine kar yağdı. Antalya´da en son 1993 yılında kar yağmıştı.

Hava sıcaklığının 3 dereceye düştüğü Antalya´da şehir merkezine 8- 10 kilometre uzaklıktaki Kepez İlçesi sınırlarında kalan Kepezüstü mevkiine kar yağdı. Kentin Burdur tarafındaki girişinde yer alan ´Antalya´ talebasının olduğu bölge, Kepez Kent Ormanı ve Macera Parkı karla kaplandı.

Kepez´e komşu Döşemealtı İlçesi de karla kaplandı. Düzlerçamı ve Termessos Antik Kenti tamamen karla kaplanırken, Antalya- Korkuteli karayolundaki ulaşım, kar nedeniyle güçlükle sağlanıyor.

Alanya İlçesi´nde kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle taşımalı eğitim yapılan 5 okulda eğitime 1 gün süreyle ara verildi. Dün kar yağışı nedeniyle okulda mahsur kalan öğrenciler belediye ekipleri tarafından yapılan yol açma çalışması sonucu kurtarıldı.

Elmalı İlçesi´nde de yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bugün bir gün süreyle tatil edildi.

Kar yağışı Antalya´yı Konya´ya bağlayan Akseki-Seydişehir karayolunda da ulaşımı olumsuz etkiliyor. Akseki-Seydişehir karayolunun 1825 metre rakımlı Alacabel mevkisinde kar kalınlığı 15 santimetreyi buldu. Alacabel´de tipi ve fırtına nedeniyle görüş mesafesi 10 metreye kadar düştü.