Tarih: 28.11.2021 11:49

KAZAKİSTANLI SANATÇILAR KEÇİÖREN´DE ?FLASH MOB? YAPTILAR

Facebook Twitter Linked-in

Türk dünyasının kültür ve tarihini anlatan birçok eserin yer aldığı ilçede ? flash mob? çekimi yapan sanatçılar özellikle Estergon Kalesi´ne hayran kaldılar.
Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Türk dünyasından gelen sanatçıları Keçiören´de ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu aktararak,  ?Kadim Türk tarihini ve kültürünü anlatan birçok eseri şehrimize kazandırdık. Türk tarihini ve kültürünü anlatan tüm eserlerimiz özellikle Türk coğrafyasından ve Balkanlar´dan gelen misafirlerimizin yoğun ilgisini çekiyor. Kazakistan Senfoni Orkestrası da Keçiören´in bu tarihi güzelliklerinden faydalanarak tanıtım çekimleri yaptı. Kazakistan´ın bağımsızlığının 30´uncu yıldönümünde Türkiye´de konser veren tüm sanatçılarımızı tebrik ediyorum. Kendilerini Keçiören´de ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduk. Kazakistan´ın bağımsızlığının 30 yıl dönümünü kutluyorum. Dost ve kardeş ülke Kazakistan Cumhuriyeti ilelebet hür ve bağımsız kalacaktır.? dedi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kazakistan Kültür ve Spor Bakanlığı işbirliğinde Kazakistan´ın kuruluşunun 30´uncu yıl dönümü anısına bugün 20.00´de CSO Ana Salon´da Kazakistan Senfoni Orkestrası tarafından bir konser düzenlenecek. Orkestra şefliğini Aidar Torybaev´in yaptığı CSO Konserinde; kemanda Aiman Mussakhajayeva, piyanoda Rakhat-Bi Abdyssagin ve bariton Talgat Mussabayev olacak. 84 kişiden oluşan orkestrada Avrasya Öğrenci Senfoni Orkestrası ?ŞABIT? Dombıra Sanatçılar Topluluğu da yer alacak.

/resimler/2021-11/28/1151090371325.jpg




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —