Tarih: 21.11.2015 11:11

Keşifçi Terörist Yakalandı

Facebook Twitter Linked-in

FRANSA´nın Başkenti Paris´te geçen hafta 132 kişinin ölümüyle sonuçlanan terör saldırısının keşifçisi olduğu iddia edilen Fas uyruklu IŞİD militanı, Suriye´ye kaçmak isterken Antalya´da yakalandı.

Belçika vatandaşı 26 yaşındaki Ahmet Dahmani ve beraberindeki 2 kişi çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Paris´te 13 Kasım Cuma günü düzenlenen terör saldırılarının yapıldığı noktalarda keşif yaptığı iddia edilen IŞİD militanı Fas uyruklu Belçika vatandaşı 26 yaşındaki Ahmet Dahmani Antalya Havalimanı´nda takibe alındı. Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri tarafında adım adım takip edilen Dahmani, 16 Kasım´da Manavgat´ta 5 yıldızlı bir otele yerleşti.

Otele baskın düzenleyen polis, Dahmani´yi gözaltına aldı. Polis, Suriye´den gelerek Dahmani ile buluşacağını belirlediği 29 yaşındaki Ahmet Tahir ve 23 yaşındaki Muhammed Verd´yi de Antalya - Alanya D-400 karayolu Manavgat girişinde durdukları araçta yakaladı. 2 Suriyelinin, IŞİD yöneticilerinden aldıkları talimatla, Paris eyleminin faillerinden Dahmani´yi güvenli bir şekilde Suriye´ye götürmek için geldikleri ve sahte pasaport getirdikleri tespit edildi. Mahkemeye çıkarılan 3 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Posta




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —