Kibaroğlu Türkiye Şampiyonu

Kibaroğlu Türkiye Şampiyonu

Yenimahalle Belediyesi Sporcusu Eylül Kibaroğlu Türkiye Bilardo Federasyonu tarafından düzenlenen 2017 yılı Amerikan Bilardosu 2. Etap karşılaşmaları sonunda Türkiye Şampiyonu oldu.

Antalya´nın Göynük İlçesinde düzenlenen turnuvaya U17, U19, U23 kadınlar ve erkekler branşı olmak üzere toplamda 386 sporcu katıldı.

Yenimahalle´nin çiçeği burnunda sporcusu Eylül Kibaroğlu, 9 top kategorisinde 2´nci olurken, 10 top kategorisini yenilgisiz tamamlayarak Türkiye Şampiyonu oldu.

Belediye çatısı altında ilk şampiyonluk
1´nci etabı da şampiyon olarak tamamlayan Kibaroğlu, 2´nci etap sonunda aldığı puanlar sonucu 2017 yılı genel klasmanını şampiyon olarak tamamladı. Bu şampiyonluk ile birlikte 59´ uncu Türkiye Şampiyonluğunu kazanan genç bilardocu Yenimahalle Belediyesi Spor kulübü çatısı altında da ilk şampiyonluğuna ulaşmış oldu.

Hedef dünya şampiyonluğu

Kibaroğlu Kasım ayı içerisinde  Çin´in Haikou şehrinde gerçekleşecek Dünya Şampiyonası´nda Türkiye ve Yenimahalle Belediyesi´ni temsil edecek.

Dünya Şampiyonası öncesi açıklamalarda bulunan Kibaroğlu Yenimahalle Belediyesi bünyesinde kazandığı şampiyonluktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu da belirtti.