Tarih: 02.05.2016 22:22

KİLİS´E 2 ROKET DÜŞTÜ: 1 ÖLÜ, 3 YARALI

Facebook Twitter Linked-in

Patlamada, bir kişi öldü, 3 kişi yaralandı, şarapnel parçalarının isabet ettiği bir evde de yangın çıktı.

Suriye´nin IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden 18 Ocak´tan bu yana sık sık roketlerin atıldığı Kilis kent merkezi bu akşam yine katyuşa roket atar mermilerinin hedefi oldu. Saat 19.00 sıralarında atılan 2 roket mermisinden birisi Kazım Karabekir Mahallesi´nde Çevik Kuvvet Kavşağı yakınlarında boş araziye düştü. İkinci roket mermisi ise aynı mahallenin Atatürk Caddesinin ortasına isabet ederek patladı. Patlamanın şiddetiyle etrafa saçılan şarapnel parçaları hasar oluşturduğu 3 katlı apartmanın giriş katında yangına yol açtı.

1 KİŞİ ÖLDÜ

Patlamanın ardından sokaktan geçen ve şarapnel parçalarına hedef olan ismi öğrenilemeyen bir kişi öldü, biri kadın 3 kişi de yaralandı. Patlama ihbarıyla bölgeye giden ekipler, yaralıları ilk müdahale sonrası ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi´ne götürdü. Güvenlik güçleri bölgede toplananları uzaklaştırırken, itfaiye ekipleri de apartmanın giriş katında çıkan yangına müdahale ederek söndürdü.

/resimler/2016-5/2/2229561265857.jpg

VATANDAŞ TEPKİ KONVOYU YAPTI

Yaşananların ardından bir grup vatandaş, motosikletleri ile tepki konvoyu yaptı. Kent merkezine ilerleyen vatandaşlar, güvenlik güçlerinin uyarısı ile dağıldı.

ÖLENLERİN SAYISI 20´YE YÜKSELDİ, MİSİLLEME BAŞLADI

Bu akşam yapılan saldırının ardından 18 Ocak gününden bu yana kentte roket mermileriyle ölenlerin sayısı de 20´ye yükselmiş oldu. Yaşanan bu gelişmenin ardından Kilis sınırında konuşlu topçu birlikleri de roketatar mermilerinin geldiği IŞİD denetimindeki Bab bölgesini Fırtına obüsleriyle ateş altına aldı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —